Sondaj: dotarea cantitativa vs dotarea calitativa

21/09/2018

Sondaj: dotarea cantitativa vs dotarea calitativa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sondaj-5704-dintre-profesionistii-in-sanatate-cred-ca-dotarea-cantitativa-este-suficienta-pentru-performanta-medicala-5974-au-in-vedere-dotarea-calitativa/

57,04% dintre profesionistii in sanatate cred ca dotarea cantitativa este suficienta pentru performanta medicala; 59,74% au in vedere dotarea calitativa


Peste 61% dintre respondenti considera ca satisfactia pacientilor s-a imbunatatit dupa acreditarea spitalului.

61,48% dintre respondentii unui studiu realizat de catre Autoritatea Nationale de Management al Calitatii in Sanatate considera ca dupa acreditarea spitalului in care lucreaza, satisfactia pacientilor fata de serviciile medicale s-a imbunatatit in mare si foarte mare masura, iar 61,24% s-au referit la calitatea serviciilor medicale/actului medical, realateaza Agerpres.

Diversificarea surselor de finantare este vazuta in masura mare si foarte mare de 69,42% dintre respondenti ca o masura utila pentru imbunatatirea serviciilor medicale, definirea pachetului unic de servicii a fost mentionata de 52,71%, iar introducerea unor standarde nationale de cost/calitate pentru bunuri si servicii medicale contractate – de 52,73%.

Totodata, respondentii au raspuns ca dupa acreditarea spitalului s-a pus in mare si foarte mare masura accent pe respectarea procedurilor (80,9%), alocarea resurselor necesare pentru cresterea calitatii actului medical (67,63%), dezvoltarea unei strategii clare pentru imbunatatirea calitatii (67,48%).

Dupa acreditarea spitalului, angajatii au fost implicati in masura mare si foarte mare in implementarea unor masuri pentru cresterea calitatii (60,45%), monitorizarea feedback-ului primit de la pacienti cu privire la calitatea actului medical din spital (65,15%), mai arata sursa citata.

41,96% dintre respondenti cred ca rezultatele acreditarii vor determina pacientii sa mearga la spitalele cel mai bine clasate, 52,12% cred ca vor merge, ca si pana acum, la spitalul cel mai apropiat, 43,05% ca vor intreba medicul specialist pentru o recomandare, iar 8,48% ca vor intreba asociatiile de pacienti.

Doar 34,76% considera ca nivelul calitatii serviciilor medicale certificat prin acreditarea spitalului va influenta medicii de familie in orientarea pacientilor.

Potrivit rezultatelor cercetarii, 27,85% dintre profesionistii respondenti considera ca timpul le permite sa acorde asistenta medicala fiecarui pacient internat in mica si foarte mica masura, iar 34,65% in mare si foarte mare masura.

Medicii cer sprijinul altor medici cand au cazuri dificile (96,6%), mai relateaza Agerpres.

Continut educational:

Cercetarea mai arata ca un procentaj de 57,04% dintre profesionisti cred in mare si foarte mare masura ca dotarea cantitativa este suficienta pentru performanta medicala, iar 59,74% au in vedere dotarea calitativa.

Sondajul a fost realizata in randul spitalelor in perioada 1 august – 15 septembrie 2018 de catre Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate. La chestionarul aplicat online au raspuns 5.403 persoane, dintre care 1.411 medici si 3.992 asistenti medicali.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat

13 medici care lucreaza in Satu Mare au primit locuinte ANL

Cel mai modern Bloc Operator din Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Protocoale terapeutice noi introduse de Ministerul Sanatatii