Somnul bun si pisica nu se potrivesc

11/06/2014

Somnul bun si pisica nu se potrivesc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/somnul-bun-si-pisica-nu-se-potrivesc/

apnee in somnPacientii care se prezinta la medic acuzand tulburari de somn pot sa aiba la baza o cauza foarte evidenta, insa ignorata de majoritatea dintre ei. Cel mai nou studiu in aceasta privinta prezentat la intalnirea anuala “SLEEP 2014”, in Minneapolis, arata ca persoanele care dorm in aceeasi camera cu animalele lor de companie au un risc ridicat de a suferi de insomnie.

Specialistii nu recomanda ca animalul de companie sa doarma in aceeasi camera cu noi

In cadrul studiului, specialistii au chestionat 298 de adulti care se aflau in sala de asteptare la medicul de familie. Dintre acestia, 57% au recunoscut ca pisica sau cainele pe care il au doarme in acelasi pat cu ei.

Acesti pacienti prezentau o calitate scazuta a somnului. 5% dintre persoanele care dormeau in acelasi pat cu animalul de companie aveau probleme in a adormi dupa ce fusesera treziti de pisica sau cainele cu care dormeau in aceeasi camera.

Pacientii care se prezinta la cabinet acuzand probleme de somn ar trebui chestionati daca au un animal de companie si daca noaptea acesta doarme in aceeasi camera.

Specialistii recomanda ca animalul de companie sa nu doarma in aceeasi camera, fiind o solutie importanta pentru a imbunatati calitatea somnului.

Animalele au un impact negativ asupra somnului nostru

Specialistii de la UCLA Sleep Disorder Center confirma faptul ca prezenta unui animal in camera unde dormim poate avea un impact negativ asupra calitatii somnului.

Pana in prezent, studiile au insistat pe impactul asupra somnului a prezentei unui copil in camera parintilor, considerand ca somnul parintilor este direct afectat daca parintii si copiii impart aceeasi camera.

Specialistii de la UCLA atrag atentia ca animalele de companie sunt un factor perturbant in timpul noptii.

Zgomotele pe care le fac in timpul noptii, dorinta de a-si trezi stapanii foarte devreme dimineata pot cauza probleme importante pentru calitatea somnului si implicit pentru sanatate.

Simptome in tulburarile de somn

Pacientii cu tulburari de somn se confrunta cu stari de iritatie, de stres, de oboseala puternica in timpul zilei. In acelasi timp, au probleme in a adormi seara.

Principalul pas in tratamentul acestor pacienti este, conform specialistilor, identificarea cauzei care sta la baza tulburarilor de somn.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: