Se cauta solutii pentru ca unele medicamente sa nu dispara de pe piata in contextul ieftinirii

21/02/2017

Se cauta solutii pentru ca unele medicamente sa nu dispara de pe piata in contextul ieftinirii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solutii-pentru-ca-unele-medicamente-sa-nu-dispara-de-pe-piata-in-contextul-ieftinirii/

pastile3-min

Premierul Sorin Grindeanu a precizat marti, in urma unor discutii purtate la Ministerul Sanatatii, ca se cauta o solutie de compromis pentru scaderea pretului la medicamente.

Producatorii si Asociatiile de pacienti se tem ca zeci de medicamente vor disparea de pe piata din Romania daca scaderea va fi brusca – mai exact cu cele 35 de procente, asa cum propune Guvernul.

“Tot ceea ce va hotari Ministerul Sanatatii va fi in acord si cu producatorii si cu Asociatiile de pacienti. Nu vrem sa ajungem in situatia in care sa avem distorsiuni in piata. Deja au disparut medicamente, dar pe termen scurt. O sa venim cu solutii”, a declarat premierul Grindeanu citat de Digi24.

Producatorii de medicamente au atras atentia ca medicamente considerate esentiale risca sa dispara din Romania.
Avertismentul a venit in contextul in care Ministerul Sanatatii a anuntat ca vrea sa ieftinesca, dintr-o data, cu 35%, terapiile care ies de sub patent.

Astfel, asociatiile de pacienti se tem ca asta inseamna punerea in pericol a tratamentelor pentru cardiaci si bolnavii de cancer.

Potrivit sursei mentionate, atat ministrul Sanatatii, Florian Bodog, cat si premierul Sorin Grindeanu au declarat ca au fost demarate procedurile pentru achizitionarea medicamentelor care lipsesc de pe piata din Romania, inclusiv cele pentru boli rare.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: