“Solidaritatea Sanitara”: Comparatorul echitatii salariilor de baza din domeniul bugetar

11/04/2023
“Solidaritatea Sanitara”: Comparatorul echitatii salariilor de baza din domeniul bugetar

“Solidaritatea Sanitara”: Comparatorul echitatii salariilor de baza din domeniul bugetar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solidaritatea-sanitara-comparatorul-echitatii-salariilor-de-baza-din-domeniu-bugetar/

Federatia „Solidaritatea Sanitara” a lansat Comparatorul salariilor de baza (CSB) al angajatilor din domeniul bugetar. In primele trei zile a depasit 20.000 de accesari.

“Deoarece este usor a vorbi de inechitate sau nedreptate in privinta salariilor de baza, dar mult mai dificila este utilizarea acestor evaluari axiologice prin recurs pe dovezi, Comparatorul salariilor de baza (CSB) se poate dovedi un instrument deosebit de util, permitand trecerea de la sentimentul inechitatii la evaluarea comparativa a indreptatirii invocarii ei. Cu alte cuvinte Comparatorul salariilor de baza (CSB) este un instrument online de evaluare a echitatii stabilirii salariilor de baza a lucratorilor din sectorul bugetar, bazat pe o analiza comparativa a acestora.”, transmite Federatia „Solidaritatea Sanitara” intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, avand in vedere ca in PNNR este prevazuta elaborarea unei noi legi a salarizarii, primul obiectiv fiind cresterea echitatii salarizarii, Comparatorul salariilor de baza (CSB) este un instrument deosebit de relevant in acest context, el permitand evaluarea pe orizontala a echitatii salarizarii, facand posibila corectarea inechitatilor.

“In acelasi timp, deoarece suntem in perioada elaborarii unei noi legi a salarizarii, Comparatorul salariilor de baza (CSB) ofera posibilitatea angajatilor de-a evalua corectitudinea afirmatiilor decidentilor politici in privind echitatii propunerilor pe care le avanseaza.”, mai scrie in comunicat.

Accesibilitate Comparatorul salariilor de baza (CSB) este organizata pe mai multe paliere, dupa cum urmeaza:

– Accesul universal, vizand publicul larg dornic sa se informeze corect, CSB permitand o perspectiva realista asupra a ceea ce inseamna salariile de baza ale angajatilor din domeniul bugetar.

– Accesul general, vizand toti lucratorii din domeniul bugetar. Astfel, CSB este un instrument de analiza etica, ce permite oricarui lucrator din domeniul bugetar compararea salariului sau de baza cu cel aferent tuturor functiile din intregul domeniul bugetar.

– Accesul special, avandu-i ca beneficiari pe profesionistii din sanatate, acestia avand acces la o categorie mai larga de comparatii menite sa le evidentieze in mod mai exact nivelul de echitate al propriilor salarii de baza.

Limitele instrumentului: deoarece Comparatorul salariilor de baza (CSB) este centrat pe furnizarea dovezilor si pe analiza obiectiva a datelor, el impartaseste limitele abordarilor bazate pe dovezi, nefiind sensibil la diferitele estimari emotionale sau la cele cu caracter partizan. De asemenea, utilizarea CSB permite evidentierea problemelor, solutiile ramanand in sarcina celor care participa la decizie.

Etichete: federatia solidaritatea sanitara, comparator salarii, salarii domeniul bugetar

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Rus Eugenia says:

    Doresc să știu ce salar voi primi după calcularea noii grile de salarizare

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: