Solidaritate de Ziua Mondiala a Sanatatii | O echipa de medici si asistenti romani a plecat in Italia

07/04/2020

Solidaritate de Ziua Mondiala a Sanatatii | O echipa de medici si asistenti romani a plecat in Italia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solidaritate-de-ziua-mondiala-a-sanatatii-o-echipa-de-medici-si-asistenti-romani-a-plecat-in-italia/

De Ziua Mondiala a Sanatatii, o echipa de medicii si asistentii romani a plecat cu o aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, pe ruta Bucuresti – Timisoara – Milano, intr-un gest de solidaritate cu personalul medical din Italia.

“Misiunea noastra este sa acordam sprijin colegilor din Italia, care cu siguranta sunt epuizati si au nevoie de ajutor. Familia mea stie ca nu imi iubesc meseria, ca imi ador meseria, iar faptul ca fac aceasta misiune speciala – sunt bucurosi pentru acest lucru si sunt siguri ca ma voi intoarce cu bine acasa”, a declarat Maria Casuni, asistent medical la Targu Mures, citata de Agerpres.

La imbarcarea personalului medical au participat marti premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, si ambasadorul Italiei in Romania, Marco Giungi.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

“Acest gest arata faptul ca exista solidaritate europeana si ca tarile UE au capacitatea de a se uni si de a gasi impreuna solutii pentru combaterea oricarui pericol, cum este aceasta epidemie”, a afirmat seful Executivului, Ludovic Orban, conform sursei citate.

De asemenea, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a subliniat importanta solidaritatii europene, in acest moment.

Personalul medical din Romania, selectat pe baza de voluntariat, va actiona la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protectie civila al Uniunii Europene, in sprijinul sistemului medical italian, in contextul masurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Etichete: medici si asistenti romani, pandemie covid-19 italia, ziua mondiala a sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid