Solicitarea sindicalistilor din sanatate privind pensia medicilor si a personalului medical

20/08/2018


Federatia „Solidaritatea Sanitara” solicita luarea in considerare la calculul stagiului de cotizare a intregului timp de lucru al salariatilor, inclusiv a celui corespunzator normelor prin cumul, respectiv orelor suplimentare.

“Pentru o corecta intelegere a situatiei, un exemplu care ilustreaza in mod adecvat natura problemei il reprezinta cazul medicilor care efectueaza garzi. Un medic aflat intr-o astfel de situatie efectueaza pe lânga norma de baza un numar mediu de ore de munca (in baza unui CIM separat) echivalent cu inca o jumatate de norma pe luna/an. Daca acest medic a inceput activitatea profesionala la 25 de ani, la vârsta standard de pensionare, pe sistemul actual, are un stagiu efectiv de cotizare efectiva, calculat ora pe ora, echivalent cu 60 de ani de munca (la acestia adaugându-se cei 6 ani corespunzatori facultatii), fata de un numar de 40 de ani de munca pe care-i are un salariat cu un singur CIM”, arata Federatia „Solidaritatea Sanitara”, potrivit publicatiei Pandurul.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

Conform sursei mentionate, de aceasta masura ar beneficia peste 10.000 de medici care efectueaza garzi, si cca. 20.000 de asistente medicale, cele care au doua sau mai multe CIM-uri.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. SARKADI Stefan says:

    Mă întreb dacă nouă, medicilor de familie se va lua în calcul stagiul de cotizare timpul lucrat pe care le executăm în centrele de permanență? Ore Suplimentare!!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica

Comunicat cu privire la proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii propus de ANMCS

Specialistii au anuntat debutul sezonului gripal

31 de cazuri de gripa in judetul Olt/ DSP a cerut inca 5000 de doze de vaccin antigripal

DSP Tulcea solicita suplimentarea dozelor de vaccin antigripal