Solicitare pentru fondurile necesare derularii programului de vaccinare anti-HPV

05/11/2021
Solicitare pentru fondurile necesare derularii programului de vaccinare anti-HPV

Solicitare pentru fondurile necesare derularii programului de vaccinare anti-HPV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solicitare-pentru-fondurile-necesare-derularii-programului-de-vaccinare-anti-hpv/

Reprezentantii mai multor societati medicale au solicitat, intr-o scrisoare deschisa adresata Guvernului, ministrului interimar al Sanatatii, Cseke Attila, si premierului Florin Citu, sa aloce fondurile necesare care sa permita derularea fara sincope a programului de vaccinare anti-HPV.

“Solicitam pe aceasta cale Guvernului Romaniei sa aloce fondurile necesare care sa permita derularea fara sincope a programului de vaccinare anti-HPV. Situatia actuala determina blocarea accesului a mii de copii la un vaccin ce le ofera protectie eficienta in fata unor boli grave cauzate de infectia cu HPV, in contextul unei realitati sumbre: Romania este tara din Uniunea Europeana cu cea mai mare incidenta si cea mai mare mortalitate cauzata de cancerul de col uterin: anual sunt depistate circa 3.500 de noi cazuri de cancer de col uterin, iar numarul deceselor depaseste 1.800, decese prevenibile prin vaccinare. Avem posibilitatea de a lua acum masuri pentru a schimba aceste date. Vaccinarea anti-HPV este singura solutie pe care o avem la dispozitie pentru a putea elimina din viitorul copiilor de astazi amenintarea cancerelor cauzate de infectia cu HPV”, se arata in scrisoarea deschisa.

Potrivit semnatarilor scrisorii, exista numeroase cereri din partea parintilor care nu pot fi onorate.

“Consideram ca, in situatia actuala, este imperios necesar sa se asigure continuitatea programului de vaccinare impotriva infectiilor cu HPV prin achizitia dozelor menite sa acopere necesarul de vaccinare atat pentru grupa de varsta 11-14 ani, cat si pentru categoria nou introdusa in program la inceputul lunii septembrie, respectiv 15-18 ani. Solicitam Guvernului Romaniei si Ministerului Sanatatii sa rezolve rapid aceasta problema si sa isi onoreze promisiunile facute in repetate randuri in acest an de reprezentanti ai autoritatilor, de asigurare a bunei desfasurari si de extindere a acestui program, precum si de aliniere la obiectivele din Planul European pentru Combaterea Cancerului”, se mai precizeaza in scrisoarea deschisa.

Etichete: vaccinarea anti-HPV, program de vaccinare anti-HPV

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: