Solicitare din partea Agentiei Europene a Medicamentului pentru companiile farmaceutice

27/09/2019

Solicitare din partea Agentiei Europene a Medicamentului pentru companiile farmaceutice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solicitare-din-partea-agentiei-europene-a-medicamentului-pentru-companiile-farmaceutice/

Comisia pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) solicitat companiilor din domeniul farmaceutic sa ia mai multe masuri pentru a evita prezenta impuritatilor nitrozaminice in medicamentele produse, transmite Agentia Europeana a Medicamentului intr-un comunicat de presa.

Nitrozaminele sunt clasificate ca fiind substante cancerigene, ceea ce inseamna ca expunerea pe termen lung peste anumite niveluri poate creste riscul de cancer.

“Desi nu este de asteptat ca nitrozaminele se formeze in timpul fabricarii majoritatii medicamentelor care contin substante active sintetizate chimic, este important ca toate companiile care nu au facut-o deja sa ia masuri de precautie adecvate, daca este necesar, in conformitate cu recomandarile recente”, transmite EMA in comunicatul mentionat.

Continut educational:

Agentia a mai precizat ca va continua sa lucreze indeaproape cu autoritatile si cu partenerii internationali pentru a se asigura ca firmele farmaceutice iau masuri adecvate pentru a preveni prezenta impuritatilor nitrozaminice in produsele lor.

Intre timp, CHMP va continua sa evalueze cunostintele stiintifice disponibile cu privire la prezenta nitrozaminelor in medicamente si va sfatui autoritatile de reglementare cu privire la actiunile care trebuie luate in cazul in care companiile gasesc aceste substante in medicamentele lor.

Totusi, EMA sfatuieste pacientii si profesionistii din domeniul sanatatii sa continue utilizarea medicamentelor in mod normal, luand in considerare recomandarile din prospectele acestora.

Etichete: EMA, Agentia Europeana a Medicamentului, CHMP, nitrozamine, risc cancer

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala