Solicitare de vaccinare anti-Covid a persoanelor fara adapost

16/11/2021
Solicitare de vaccinare anti-Covid a persoanelor fara adapost

Solicitare de vaccinare anti-Covid a persoanelor fara adapost

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solicitare-de-vaccinare-anti-covid-a-persoanelor-fara-adapost/

Intr-o scrisoarea deschisa adresata conducerii Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Departamentului pentru Situatii de Urgenta si Prefecturii Municipiului Bucuresti, se solicita organizarea unei campanii de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2 pentru persoanele fara adapost, inclusiv in cazul celor fara acte de identitate.

Persoanele fara adapost reprezinta una dintre cele mai vulnerabile categorii la infectarea cu SARS-CoV-2.

“Accesul la servicii de sanatate si posibilitatea de a se ingriji sunt cvasi-inexistente. Posibilitatea de a respecta obligatiile de carantina sau de a-si reduce deplasarile este minima, in conditiile in care nu au o locuinta. De aceea, vaccinarea, in opinia noastra, este urgenta pentru acest grup de cetateni. In acest moment, accesul lor la vaccinare este redus. La reticenta pe care o regasim si in cadrul populatiei generale, se adauga accesul redus la servicii publice de sanatate (precum centrele de vaccinare). O alta particularitate care face imposibila vaccinarea in conditiile actuale este lipsa actelor de identitate pentru parte dintre acestia”, se precizeaza in scrisoarea deschisa a Centrului de Resurse pentru participare publica

Potrivit documentului, este absolut necesara medierea accesului la vaccin pentru persoane fara adapost, prin unitati mobile.

Propunerea privind campania de vaccinare pentru persoanele fara adapost vizeaza Municipiul Bucuresti, insa potrivit Centrului de Resurse pentru participare publica, aceste actiuni sunt necesare in toate localitatile din Romania.

Etichete: vaccinarea anti-Covid, vaccinare persoane fara adapost

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: