Solicitare de acordare a zilelor libere pentru angajatii din Sanatate, in cazul suspendarii activitatii scolare

18/08/2020

Solicitare de acordare a zilelor libere pentru angajatii din Sanatate, in cazul suspendarii activitatii scolare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/solicitare-de-acordare-a-zilelor-libere-pentru-angajatii-din-sanatate-in-cazul-suspendarii-activitatii-scolare/

Solicitarea publica a Federatiei “Solidaritatea Sanitara” privind acordarea de zile libere pentru supravegherea copiilor in cazul salariatii din Sanatate, in situatia suspendarii activitatii scolare, a fost reluata.

“Proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului ce va reglementa acordarea zilelor libere pentru supravegherea copiilor cuprinde solicitarea Federatiei ”Solidaritatea Sanitara”: in cazul familiilor in care ambii parinti lucreaza in sectorul sanitar sau in sectorul sanitar si intr-un alt intr-un sector supus interdictiei, unul dintre parinti poate beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor. Acest drept este aplicabil si in cazul familiilor monoparentale.”, transmite Federatiei “Solidaritatea Sanitara”, potrivit unui anunt.

Reluarea solicitarii s-a facut avand in vedere experienta din primavara, atunci cand s-a facut prima data, completata de solutii alternative, respectiv: asigurarea supravegherii in crese; retele de babysitter.

Potrivit Federatiei, toti salariatii din Sanatate au fost privati de acest drept, lasand familiile in care ambii parinti lucrau in sistem fara solutii pentru proprii copii.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: