Societatea Romana de Cardiologie (SRC),un program strategic pentru urmatorii 3 ani

12/12/2014

Societatea Romana de Cardiologie (SRC),un program strategic pentru urmatorii 3 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/societatea-romana-de-cardiologie-src-un-program-strategic-pentru-urmatorii-3-ani/

accidentul-vascular-cerebralNoul presedinte al Societatii  Romane de Cardiologie ( SRC), dr Gabriel Tatu-Chitoiu, a anuntat ca obiectivul Nr. 1 al Societatii este scaderea mortalitatii provocata de bolile cardiovasculare.

In urmatorii trei ani, Societatea isi propune sa contribuie, prin expertii sai, atat la identificarea cauzelor care conduc la o mortalitate cardiovasculara atat de mare in tara noastra, cat si la identificarea si implementarea solutiilor care pot conduce la ameliorarea acestei situatii.

Intreaga activitate se va baza pe contributia celor Zece Grupuri de Lucru ale SRC, pe conlucrarea permanenta cu Fundatia Romana a Inimii, condusa acum de Conferentiar Dr. Mircea Coman, si pe parteneriatele pe care le-a creat deja sau care vor fi create in viitorul imediat cu organizatii profesionale, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si cu alte structuri administrative.

“Aceasta strategie este impusa de realitatile noastre. Concret, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces in Romania, 60% dintre romani decedand printr-o astfel de boala. Prin comparatie, media tarilor europene este de 46%. Strategia noastra, pentru urmatorii 3 ani, va fi de tip  Cardiologie aplicata, prin acesta intelegandu-se implicarea activa a Societatii de Cardiologie in deciziile de politica sanitara, dedicate ameliorarii starii de sanatate cardiovasculara a populatiei Romaniei” – declara Dr. Gabriel Tatu-Chitoiu”.

Pentru următorii trei ani prevenția bolilor cardiovasculare este un obiectiv prioritar pentru SRC. Toate acțiunile în acest sens vor fi înscrise în cadrul unui program intitulat “Totul pentru inima ta”.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson nu au recomandare de rapel

Suspendarea contractului de munca pe 30 de zile pentru personalul medical fara certificat Covid

Presedintele CE: Suntem foarte norocosi ca avem acces la vaccinuri

Proiect MS: Certificat digital Covid obligatoriu pentru personalul medical

Citu: Valul patru nu a fost pregatit cum trebuia; cu noul ministru Cseke, vom facem fata