Societatea Americana de Psihiatrie ar putea modifica definitia depresiei

26/01/2012

Societatea Americana de Psihiatrie ar putea modifica definitia depresiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/societatea-americana-de-psihiatrie-ar-putea-modifica-definitia-depresiei/

Specialistii americani atrag atentia asupra necesitatii largirii ariei definite de depresiei, ei considerand ca in categoria depresiei ar trebui sa intre si durerea pricinuita de decesul unei persoane dragi. In acest fel, arata un nou raport al oamenilor de stiinta, mai multe persoane ar avea posibilitatea de fi tratate.

In consecinta, Societatea Americana de Psihiatrie ia in calcul modificarea definitiei depresiei si a criteriilor prin care aceasta este diagnosticata. Societatea lucreaza in momentul de fata la cea de-a cincea editie a Manualului de Diagnostic pentru bolile mintale, care a aparut prima oara in 1994.

Actuala definitie, neconforma cu realitatea

Un studiu efectuat de cercetatorii Universitatilor Columbia si New York sustin ca actuala definitie a depresiei nu este conforma cu realitatea actuala.

Psihiatri considera ca in anumite situatii, persoanele care s-au confruntat cu un deces in familie necesita ajutor de specialitate pentru a-si reveni.

Cu toate acestea, sustin medicii specialisti, sunt si situatii in care tratamentele medicamentoase au avut efecte negatice asupra pacientilor.

Potrivit oamenilor de stiinta, un diagnostic de depresie trebuie sa includa cel putin noua simptome, printre care problemele de somn, sentimentul de inutilitate si lipsa concentrarii.

Autor: Claudia Spridon

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: