Socant! O sala de operatie a fost inundata! Apa a curs direct pe pacienta

11/11/2015

Socant! O sala de operatie a fost inundata! Apa a curs direct pe pacienta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/socant-o-sala-de-operatie-a-fost-inundata-apa-a-curs-direct-pe-pacienta/

operatieSituatie absolut incredibila, la Botosani. Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati a declansat, miercuri, o ancheta administrativa, dupa ce o sala de operatii a fost inundata.

Si mai socant este faptul ca inundatia s-a produs exact cand mediculul efectua o interventie chirugicala.

Purtatorul de cuvant al spitalului a spus o teava care strabatea tavanul salii de operatie s-a spart, iar apa a curs direct pe pacienta aflata pe masa de operatie, cat si pe echipamentele medicale.

Reprezentantii unitatii medicale sustin ca responsabilitatea pentru incident revine atat proiectantului, cat si constructorului care a realizat lucrarile de modernizare a spitalului.

“S-a produs un incident nedorit in cadrul spitalului. S-a spart o pompa de apa care asigura recircularea apei in instalatiile de clima, producandu-se inundarea unei sali de operatie. Conducerea spitalului a solicitat de urgenta intalnire cu proiectantul si seful de lucrari, care au asigurat lucrarile la spital”, a afirmat Stefan Bercea, purtatorul de cuvant al spitalului, conform radioiasi.ro si agerpres.

Tot el a mai sustinut, intr-o conferinta de presa, ca dupa acest incident de marti, 10 noiembrie, sala de operatii a fost inchisa.

Pacienta, o femeie in varsta de de 71 de ani, a fost supusa unui tratament cu antibiotice cu spectru larg, pentru a evita infectia generata de microbii din apa rezultata din spargerea conductei.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19