SNMF: Succes al campaniei de vaccinare ROR prin mobilizarea medicilor de familie

04/08/2017

SNMF: Succes al campaniei de vaccinare ROR prin mobilizarea medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-succes-al-campaniei-de-vaccinare-ror-prin-mobilizarea-medicilor-de-familie/

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) multumeste medicilor de familie si asistentelor medicale din cabinetele de medicina familiei care in urma apelului primului ministru si in urma videoconferintei din 18 iulie a.c., s-au mobilizat exemplar, mergand in teritoriu in afara programului de cabinet ajutand astfel pacientii aflati in comunitati vulnerabile sa fie vaccinati impotriva rujeolei, rubeolei si oreilonului.

Mentionam ca in aceasta ultima perioada s-a inregistrat un numar record de vaccinari. O mare parte dintre parintii sceptici care pana acum refuzasera vaccinarea au inteles gravitatea epidemiei si pericolul la care isi expun copiii nevaccinand si au venit la cabinete pentru a solicita recuperarea dozelor pierdute.

Inregistram in continuare probleme in primirea dozelor necesare de vaccin pentru varstele de 6 si 14 ani, precum si pentru gravide si plagi.

Multumim comunitatilor locale care pana in acest moment au acceptat sa lucreze in echipe mixte impreuna cu medicii de familie si asistentii acestora.

Multumim de asemenea asistentilor comunitari si mediatorilor sanitari care au mobilizat copiii la vaccinare.

Speram ca buna colaborare din aceste zile, care constituie premisa unei bune acoperiri cu servicii de sanatate publica, sa continue.

Vicepresedinte SNMF
Dr. Sandra Alexiu

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: