SNMF incurajeaza vaccinarea antigripala a copiilor si adolescentilor

19/01/2021
SNMF incurajeaza vaccinarea antigripala a copiilor si adolescentilor

SNMF incurajeaza vaccinarea antigripala a copiilor si adolescentilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-incurajeaza-vaccinarea-antigripala-a-copiilor-si-adolescentilor/

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) trage un semnal de alarma vizavi de posibilitatea cresterii numarului infectiilor respiratorii si a cazurilor de gripa.

Atentionarea vine in contextul in contextul discutiilor din ultimele zile vizavi de posibila reluare a cursurilor in unitatile scolare. In context, medicii de familie incurajeaza vaccinarea antigripala.

“Imunizarea antigripala ramane chiar si in aceasta perioada extrem de importanta pentru a reduce riscul unei duble infectari (cu virus gripal si SARS CoV-2) si pentru a evita posibile complicatii determinate de virusul gripal in randul copiilor si al comunitatii. SNMF incurajeaza vaccinarea antigripala a copiilor si adolescentilor avand in vedere ca vaccinarea este cea mai eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa”, a declarat Dr. Dina Mergeani, presedintelele Societatii Nationale de Medicina Familiei, potrivit unui comunicat de presa.

Conform sursei citate, medicii de familie reamintesc parintilor ca au la dispozitie mai multe tipuri de vaccinuri si sunt incurajati sa se informeze si sa ia legatura cu medicul de familie pentru a lua cea mai buna decizie.

“In contextul in care, cel putin pentru moment, copiii nu vor fi vaccinati impotriva COVID-19 si, in acelasi timp, ei sunt principalii vectori de transmitere a virusului gripal, vaccinarea antigripala a acestora reprezinta o modalitate prin care ii putem proteja de o posibila infectare cu ambele virusuri. Prin vaccinarea acestora putem reduce substantial riscul de imbolnavire si de aparitie a complicatiilor cauzate de virusul gripal, care pot necesita spitalizare, precum si transmiterea virusurilor in comunitate care uneori duc chiar la deces. In timp ce protejam copiii, reducem semnificativ si transmiterea virusului gripal in comunitate”, a declarat si medicul de familie Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

Etichete: vaccinare antigripala copii, vaccin gripal copii, imunizare antigripala la copii, snmf

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: