SNMF a depus o noua solicitare la CNAS privind privind liberul acces la informatii de interes public.

24/03/2015

SNMF a depus o noua solicitare la CNAS privind privind liberul acces la informatii de interes public.

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-depus-o-noua-solicitare-la-cnas-privind-privind-liberul-acces-la-informatii-de-interes-public/

snmfSocietatea Nationala de Medicina Familiei a inregistrat ieri, 23 martie 2015, la CNAS o noua solicitare in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public.

CNAS a raspuns saptamana trecuta solicitarii SNMF din 10 martie a.c. insa fara a furniza informatiile cerute.

Raspunsul CNAS face doar o trecere in revista a unora dintre pasii obligatorii ai elaborarii Contractului-cadru si Normelor metodologice urmati de CNAS in perioada decembrie-februarie 2015.

Informatiile de interes public pe care CNAS nu le-a pus la dispozitia SNMF si care au fost solicitate din nou ieri sunt:

–        in baza Legii nr 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata in 2013, art. 7, alin. (2) , studiul de impact sau de fezabilitate care a stat la baza proiectului de HOTARARE pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractuluicadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014 2015

–        in baza Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii cu modificarile ulterioare, art. 8, alin. (2), studiul de impact asupra sanatatii care a stat la baza proiectului de act normativ sus mentionat.

–        in baza Legii nr 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata in 2013, art. 7, alin. (5) in format scanat, consemnarile existente in registru, cu privire la inregistrarea propunerilor, sugestiilor sau opiniilor primite pentru proiectul de act normativ sus mentionat, supus dezbaterii publice in data de 26 februarie 2015

–        in baza Legii nr 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata in 2013,  art. 12, alin. (3) –  cate justificari in scris, de nepreluare a recomandarilor formulate si inaintate in scris de cetateni si asociatii legal constituite ale acestora, a formulat si transmis CNAS catre acestia, pentru proiectul de act normativ sus mentionat, supus dezbaterii publice in data de 26 februarie 2015.

 SNMF asteapta de asemenea republicarea pe siteul CNAS a variantei actualizate a proiectului de Contract-cadru, din care sa fie eliminate modificarile propuse de CNAS si la care CNAS a acceptat sa renunte in urma dezbaterii si discutiilor de saptamana trecuta.

 Biroul de presa SNMF

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta