SNMF: Apelati la medicul de familie!

11/01/2017

SNMF: Apelati la medicul de familie!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-apelati-la-medicul-de-familie/

poza consult medical de specialitateSocietatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie din Romania (FNPMF), in numele medicilor de familie, adresam pacientilor nostri urmatoarele recomandari:

•    pentru pacientii cu boli cronice stabilizate care mai au medicatie, va recomandam sa va reprogramati telefonic, pentru a evita sa iesiti din case in situatia data

•    pentru pacientii cu boli acute si urgente minore, va recomandam sa luati legatura cu medicii de familie pentru a stabili necesitatea consultatiei. Medicul de familie va decide daca este nevoie de solicitarea ambulantei, pentru a nu supraaglomera serviciile de urgenta cu cazuri care mai pot fi temporizate sau nu reprezinta urgente reale.

•    pentru orice sfaturi si intrebari legate de starea de sanatate, nu ezitati sa sunati la medicii dumneavoastra de familie care sunt la cabinete si acolo unde exista, la centrele de permanenta.

Nu iesiti din casa decat daca este absolut necesar, imbracati-va adecvat, protejati-va extremitatile, hidratati-va si hraniti-va corespunzator.

Utilizati medicamente simptomatice din trusa de acasa pentru situatii uzuale dupa ce va sfatuiti cu medicii de familie, daca este nevoie.

Va recomandam sa  nu scoateti copiii mici din case la temperaturi exterioare sub minus zece grade. Pentru sindroame febrile sau alte situatii in cazul copiilor, sunati-va medicul de familie sa decideti impreuna daca este nevoie de accesarea serviciului de ambulanta.

Medicii de familie sunt la program la cabinete si in centrele de permanenta. In fiecare judet, cabinetele medicilor de familie aflate in contract cu casele si centrele de permanenta active sunt afisate pe paginile web ale Casei Judetene de Asigurari de Sanatate ale Directiei de Sanatate Publica Judetene.

Biroul de presa SNMF & FNPMF

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cseke Attila: Este nevoie de o noua abordare a campaniei de vaccinare, mai ales in zonele rurale

Metodologie noua de monitorizare a sarcinii | Carnetul gravidei

DSP Sibiu: Includerea medicilor de familie in activitatea de eliberare a certificatelor verzi

Streinu-Cercel: Sistemul sanitar din Romania este blocat in momentul de fata

Autoritatile vor sa atinga pragul de imunizare colectiva pana la finalul anului