SNMF anunta o noua runda de discutii cu medicii de familie pe tema legii sanitare in martie

15/02/2012

SNMF anunta o noua runda de discutii cu medicii de familie pe tema legii sanitare in martie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-anunta-o-noua-runda-de-discutii-cu-medicii-de-familie-pe-tema-legii-sanitare-in-martei/

Medicii de familie, reuniti la Timisoara, au discutat si dezbatut masurile luate in sistemul de sanatate de catre autoritati, care au afectat si medicina primara. Printre problemele discutate amintim subfinantarea cronica, managementul sanitar de multe ori defectuos, care contureaza imaginea unui sistem sanitar deloc sanatos.

Intr-o prima runda de discutii, s-au analizat si propunerile aduse la noul proiect legislativ privind sistemul sanitar. Astfel, cei aproximativ 200 de medici prezenti la Medical Forum au putut auzi de la insasi presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) cum au decurs consultarile pe marginea noii legi sanitare cu reprezentantii Ministerului Sanatatii.

“A fost o prima intalnire de tatonare. Noi asa o consideram pentru ca am fost chemati la gramada cu alti specialisti. Le-am precizat si reprezentantilor Ministerului ca pentru o discutie eficienta pe acest subiect este nevoie de infiintarea unor grupuri individuale de lucru pe specialitati”, ne-a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedintele SNMF, adaugand ca li s-a promis stabilirea unei intalniri individuale in luna martie.

In ceea ce priveste aspectele pe care ar trebui sa se bazeze noul act, medicii de familie au specificat stabilirea clara a pachetului minim de servicii medicale.

De asemenea, reducerea platii per capita, impunerea plafoanelor la medicul de familie, reducerea sporurilor pentru munca in mediul rural, Contractul Cadru multianual, care dezavantajeza specialistul de medicina primara, se afla pe agenda evenimentului desfasurat in vestul tarii.

“Prima zi s-a incheiat cu bine. Am avut ceva emotii, avand in vederea vremea aceasta potrivnica, insa colegii nostri atat de la Bucuresti, cat si din Arad au ajuns la timp”, ne-a marturisit dr. Claudia Iftode, presedintele STMF si vicepreseinte al Patronatului Medicilor de Familie din Timisoara (PMFT).

Temele aflate in dezbatere in cele doua zile de eveniment abordaza subiecte importante pentru intreg sistemul de medicina primara: “Medicina de familie, in ani de criza”, “Managementul cabinetului de familie”, “Medicul de familie, educator si sconsilier”, “Medicina de urgenta in patologiile MF” si “Monitorizarea bolilor cronice – o vesnica preocupare in cabinetul de medicina de familie”.

In luna viitoare, evenimentul Medical Forum va avea loc Targu-Mures, iar in luna aprilie, la Suceava.

Autor: Mirabela Viasu

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: