SJU Suceava, inclus in Programul national de boli cardiovasculare

21/10/2019

SJU Suceava, inclus in Programul national de boli cardiovasculare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sju-suceava-inclus-in-programul-national-de-boli-cardiovasculare/

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava a fost inclus in Programul national de boli cardiovasculare, urmand ca in momentul alocarii bugetului sa fie incheiat un act aditional pentru furnizarea acestor servicii medicale, potrivit conducerii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Suceava.

Potrivit directorului Claudiu Cobuz, CAS Suceava a avizat favorabil chestionarul de evaluare si indeplinirea criteriilor in vederea includerii SJU Suceava in Programul national de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacientilor cu stenoze arteriale severe prin montare de stent la pacientii cronici si a transmis CNAS o solicitare de includere a unitatii sanitare in acest program, relateaza Agerpres.

Ca urmare a acestui demers, in Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul presedintelui CNAS, din 7 octombrie 2019, ce prevede nominalizarea SJU Suceava in Programul national de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacientilor cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutana.

Continut educational:

Astfel, se are in vedere asigurarea accesului cetatenilor din judet la servicii medicale ce acopera toata patologia, inclusiv cazurile complicate. In aceasta luna, CAS a suplimentat bugetul alocat SJU Suceava cu suma de 282.000 de lei.

”Aceasta suma, acordata pentru prima data, reprezinta complexitatea suplimentara a cazurilor tratate in Sectia de terapie intensiva, unitatea sanitara indeplinind criteriile prevazute de legislatia in vigoare pentru a obtine acest buget suplimentar. In calitate de administrator al bugetului Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, CAS Suceava face toate demersurile pentru ca asiguratii judetului Suceava sa beneficieze de servicii medicale performante si de o buna calitate”, a spus Claudiu Cobuz, directorul CAS Suceava, potrivit sursei citate.

Etichete: spital judetean de urgenta suceava, CAS suceava, program national boli cardiovasculare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oficiul European de Lupta Antifrauda: Tentative de frauda privind vaccinurile in valoare de 14 miliarde de euro

INSP: Doua cazuri confirmate cu tulpina din Africa de Sud

Capitala intra in zona rosie alaturi de patru judete din tara

Raport global: Obezitatea, factor de risc crescut privind mortalitatea din cauza Covid-19

OMS nu va da publicitatii concluziile provizorii privind ancheta desfasurata in Wuhan