“Situatia medicamentelor este grava, critica. Vorbim despre o situatie de siguranta nationala”

01/03/2016

“Situatia medicamentelor este grava, critica. Vorbim despre o situatie de siguranta nationala”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/situatia-medicamentelor-este-grava-critica-vorbim-despre-o-situatie-de-siguranta-nationala/

PASTILE-NOU-NOUMulti bolnavi cronici din Romania nu isi mai gasesc tratamentele de care au mare nevoie, ori medicamentele ajung la ei cu intarziere, fapt ce le pune viata in pericol.

“COPAC va derula in perioada urmatoare campania “STOP disparitiei medicamentelor din Romania!”, ce isi propune sa aduca in atentia autoritatilor si opiniei publice tot mai multe cazuri de pacienti care nu au tratament si sa faca toate demersurile pentru a rezolva problema accesului la tratament cu care se confrunta pacientii din Romania”, a afirmat, intr-o conferinta de presa, presedintele Radu Ganescu.

El mai spune ca multi bolnavi din Romania sunt in pericol sa isi piarda viata din cauza lipsei tratamentului.
Reprezentantii COPAC au solicitat autoritatilor sa analizeze cauzele acestei situatii si sa modifice mecanismele de punere pe piata a medicamentelor astfel incat acestea sa nu mai lipseasca.

“Daca vom continua in acest ritm, multi dintre noi nu vor mai apuca sa vada primavara lui 2017. Aceasta problema a lipsei medicamentelor nu o intampina numai pacientii cronici. Multi dintre acesti pacienti sunt in pericol de a-si pierde viata din cauza lipsei tratamentului”, a completat Ganescu, citat si de Agerpres.

Si, viitorul se preconizeaza  si mai sumbru de-atat in urma masurilor luate de autoritati de a scadea preturile la medicamente. Acest fapt, care la o prima vedere ar parea unul imbucurator pentru bolnavi, duce in final la disparitia de pe piata a unor tratamente importante.

“Este posibil ca, pe viitor, sa dispara mult mai multe medicamente de pe piata romaneasca. Este necesara o schimbare de legislatie, prin care sa se stopeze disparitia medicamentelor de pe piata”, a mai subliniat Ganescu.

Si Iulian Petre, directorul executiv al Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA considera ca Agentia Nationala a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale ar trebui sa vorbeasca despre situatia medicamentelor din Romania pentru ca bolnavii cronici sa stie ce ii asteapta.

“Situatia medicamentelor este grava, critica. Vorbim despre o situatie de siguranta nationala. Romania nu poate sa asigure unele tratamente. Prin scaderea preturilor ne asteptam sa mai dispara medicamente. Ne temem ca masurile preconizate de scadere a preturilor vor duce la disparitia altor medicamente”, a sustinut Iulian Petre, conform sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: