Sistemul de prescriere a rețetei electronice va putea fi implementat incepand cu 1 iulie 2012

07/06/2012

Sistemul de prescriere a rețetei electronice va putea fi implementat incepand cu 1 iulie 2012

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sistemul-de-prescriere-a-retetei-electronice-va-putea-fi-implementat-incepand-cu-1-iulie-2012/

Ministrul Sanatatii, dl Vasile Cepoi,  a cerut reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate(CNAS) o informare cu privire la implementarea sistemului de prescriere prin reţeta electronica.

De asemenea, in cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii CNAS, ministrul s-a interesat despre avantajele pe care le aduce implementarea acestui sistem atat pentru medicii prescriptori si farmacii, cat si pentru pacienti.

Totodata, Ministrul Sanatatii a dorit  sa stie exact care sunt dotarile necesare cabinetelor medicilor prescriptori si farmaciilor pentru functionarea sistemului, precum si strategia de informare a furnizorilor de servicii cu privire la utilizarea sistemului de prescriere a retetei electronice si a cerut ca toate casele de asigurari de sanatate sa fie implicate in acest proces de informare.

Conform declaratiilor reprezentantilor CNAS, sistemul de prescriere a rețetei electronice va putea fi implementat incepand cu 1 iulie 2012. Pana la sfarsitul anului, noul sistem va fi utilizat in paralel cu cel actual.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: