“Sindromul de Intestin Iritabil”, curs EMC nou pentru medicii de familie

27/06/2018

“Sindromul de Intestin Iritabil”, curs EMC nou pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindromul-de-intestin-iritabil-curs-emc-nou-pentru-medicii-de-familie/

FormareMedicala.ro, portalul aflat sub egida Societatii Nationale de Medicina Familei, lanseaza “Sindromul de Intestin Iritabil“, un nou curs EMC creditat cu 8 puncte.

Cursul EMC “Sindromul de Intestin Iritabil” (SII) este un program de e-learning pentru medicii de familie din Romania, gratuit, creat in parteneriat cu UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca si sustinut de IPSEN.

Autorii sunt  medici cu renume, printre care prof. univ. dr. Dan Dumitrascu, medic primar gastroenterologie, membru titular al ASM sau dr. Ioana Daciana Toma, medic primar medicina de familie si medic formator.  

Pe parcursul celor trei lectii din acest curs, medicii de familie vor afla informatii actualizate despre factorii care influenteaza microbiota, bolile asociate disbiozei, tulburarile gastro-intestinale functionale sau despre recomandarea probioticelor in cazurile diagnosticate cu SII.  De asemenea, in cuprins sunt descrisi factorii de risc ai SII, dar si diagnosticul pozitiv care are la baza anumite simptome. Cursul mai ofera detalii despre investigatiile necesare, principalele comorbiditati sau factorii psihologici.

Acest program EMC subliniaza ferm rolul pe care il are medicul de familie in diagnosticarea, initerea tratamentului si monitorizarea pacientilor cu SII.

Cursul “Sindromul de Intestin Iritabil” poate fi accesat AICI.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Despre FormareMedicala.ro

FormareMedicala.ro este singurul portal din Romania dedicat in exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei, care ofera cursuri EMC gratuite. Principalele obiective ale portalului sunt: sustinerea educatiei medicale continue si evidentierea importantei medicului de familiei in sistemul de sanatate.

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei
Societatea Nationala de Medicina Familiei isi propune dezvoltarea si afirmarea specialitatii de medicina familiei, reprezentarea, sustinerea si protejarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, precum si promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale in toate judetele tarii.

Despre Ipsen
Ipsen este un grup biofarmaceutic global, dedicat misiunii de a imbunatati calitatea vietii pacientilor cu ajutorul inovatiilor medicale in Oncologie, Neurologie sau Boli Rare.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: