Sindicatele sunt ingrijorate de intentia ca medicii contaminati, dar asimptomatici, sa fie trimisi sa lucreze

30/03/2020

Sindicatele sunt ingrijorate de intentia ca medicii contaminati, dar asimptomatici, sa fie trimisi sa lucreze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindicatele-sunt-ingrijorate-de-intentia-ca-medicii-contaminati-dar-asimptomatici-sa-fie-trimisi-sa-lucreze/

Ipoteza conform careia medicii si alti membri ai personalului medical infectati cu Covid-19, dar asimptomatici, ar putea fi trimisi sa lucreze in spitale, a starnit reactii in randul sindicatelor din domeniul sanatatii.

Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania (CFSMR), federatie sindicala care reuneste medici, farmacisti, biologi, moase si alte categorii de personal cu studii superioare din sistemul sanitar, afiliata la CNS ”Cartel ALFA”, a transmis un comunicat de presa in care precizeaza ca a luat act cu ingrijorare de declaratia noului ministru al sanatatii.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

“Fara a analiza latura umana si morala a acestui anunt, consideram ca asemenea declaratii constituie o incalcare asumata a drepturilor pacientilor care, fara sa fie avertizati, vor fi pusi in situatia de a fi tratati de persoane contaminate. Consideram ca in conditiile unei acute lipse de personal preconizate in cazul unui scenariu cu un numar extrem de mare de pacienti, ar putea fi vorba de cooptarea salariatilor care au fost contaminati, dar s-au vindecat si sunt deja imuni (lucru confirmat de 2 teste consecutive), ori de salariatii asimptomatici ori cu forme usoare de boala, cazati in preajma spitalelor (pentru a nu isi contamina propriile familii) si care isi exprima dorinta de a acorda in continuare asistenta medicala, dar cu informarea prealabila a pacientilor despre acest lucru si cu acordul lor”, transmite CFSMR, in comunicatul de presa.

Etichete: sindicate sanatate, sindicate medici, medici infectati covid-19, medici asimptomatici,

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Adrian Ilie says:

    Da, ar putea sa lucreze doar cu pacienti infectati ( simptomatici-sau asimptomatici) dar care au si alte probeleme medico-chirurgicale sub forma de urgente. Ar putea sa se organizeze spitale speciale penrtu astfel de pacienti si astfel de personal. Pacienti cu forme usoare-asimptomatici , dar cu urgente si personal medical asimptomatic. Un astfel de spital ar putea fi prima data Suceava, apoi Gerota, etc.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: