Sindicatele: Nu nedreptatiti personalul nemedical care lupta cot la cot cu personalul medical

06/04/2020
Sindicatele: Nu nedreptatiti personalul nemedical care lupta cot la cot cu personalul medical

Sindicatele: Nu nedreptatiti personalul nemedical care lupta cot la cot cu personalul medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindicatele-nu-nedreptatiti-personalul-nemedical-care-lupta-cot-la-cot-cu-personalul-medical/

Propunerea unui bonus lunar de 500 de euro pentru medicii si personalul medical care lucreaza cu pacienti COVID-19 demonstreaza ca la nivelul autoritatilor de stat relevante nu se intelege modul in care se asigura functionarea sistemului de sanatate din Romania, transmite Confederatia Sindicala Nationala Meridian.

“Propunerile si declaratiile recente ale presedintelui, domnul Klaus Johannis, cat si ale prim-ministrului, domnul Ludovic Orban, prin care se prezenta intentia de a se acorda un bonus lunar de 500 de euro pentru medicii si personalul medical care lucreaza cu pacienti COVID-19, demonstreaza inca odata daca mai era nevoie faptul ca la nivelul autoritatilor de stat relevante nu se intelege modul in care se asigura functionarea sistemului de sanatate din Romania”, transmite Confederatia intr-un comunicat de presa.

Sindicalistii atrag atentia ca personalul nemedical lupta cot la cot cu personalul medical in lupta cu noul coronavirus.

“Atunci cand se vorbeste de lupta in prima linie cu coronavirusul, va rugam sa nu nedreptatiti personalul nemedical care lupta cot la cot cu personalul medical! Datorita locului in care-si desfasoara activitatea, toti colegii, din toate departamentele isi asuma un risc major! Si liftiera poate lua Covid si cei de la paza si colegii care fac reparatii tehnice in spital, si infirmierele, ingrijitoarele, personalul de la curatenie in saloane si colegele de contabilitate, secretariat, bucatarie. Si cei de la R.U.N.O.S. si cei de la achizitii, soferii in spital, iar virusul “nu alege”! Toti lucreaza in spital, pentru spital si pentru pacienti, in aceleasi conditii de risc”, mai precieaza reprezentantii Confederatiei Meridian.

Etichete: personal medical sporuri, bonus 500 euro cadre medicale, personal auxiliar spitale, masuri protectie covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: