Sindicatele: Nu nedreptatiti personalul nemedical care lupta cot la cot cu personalul medical

06/04/2020

Sindicatele: Nu nedreptatiti personalul nemedical care lupta cot la cot cu personalul medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindicatele-nu-nedreptatiti-personalul-nemedical-care-lupta-cot-la-cot-cu-personalul-medical/

Propunerea unui bonus lunar de 500 de euro pentru medicii si personalul medical care lucreaza cu pacienti COVID-19 demonstreaza ca la nivelul autoritatilor de stat relevante nu se intelege modul in care se asigura functionarea sistemului de sanatate din Romania, transmite Confederatia Sindicala Nationala Meridian.

“Propunerile si declaratiile recente ale presedintelui, domnul Klaus Johannis, cat si ale prim-ministrului, domnul Ludovic Orban, prin care se prezenta intentia de a se acorda un bonus lunar de 500 de euro pentru medicii si personalul medical care lucreaza cu pacienti COVID-19, demonstreaza inca odata daca mai era nevoie faptul ca la nivelul autoritatilor de stat relevante nu se intelege modul in care se asigura functionarea sistemului de sanatate din Romania”, transmite Confederatia intr-un comunicat de presa.

Sindicalistii atrag atentia ca personalul nemedical lupta cot la cot cu personalul medical in lupta cu noul coronavirus.

Continut educational:

“Atunci cand se vorbeste de lupta in prima linie cu coronavirusul, va rugam sa nu nedreptatiti personalul nemedical care lupta cot la cot cu personalul medical! Datorita locului in care-si desfasoara activitatea, toti colegii, din toate departamentele isi asuma un risc major! Si liftiera poate lua Covid si cei de la paza si colegii care fac reparatii tehnice in spital, si infirmierele, ingrijitoarele, personalul de la curatenie in saloane si colegele de contabilitate, secretariat, bucatarie. Si cei de la R.U.N.O.S. si cei de la achizitii, soferii in spital, iar virusul “nu alege”! Toti lucreaza in spital, pentru spital si pentru pacienti, in aceleasi conditii de risc”, mai precieaza reprezentantii Confederatiei Meridian.

Etichete: personal medical sporuri, bonus 500 euro cadre medicale, personal auxiliar spitale, masuri protectie covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

21 de organizatii civile cer transparentizarea datelor despre pandemie | Ministrul Sanatatii spune ca a pornit deja demersul

Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

Opt comune din judetul Vrancea nu au niciun medic de familie

In 31 de judete a fost atinsa capacitatea maxima de programare pentru urmatoarele trei saptamani

Experti internationali: Pandemia de coronavirus a expus fragilitatile OMS