Sindicatele din Sanatate declanseaza actiuni de protest si se pregatesc de greva generala

25/01/2024
Sindicatele din Sanatate declanseaza actiuni de protest si se pregatesc de greva generala

Sindicatele din Sanatate declanseaza actiuni de protest si se pregatesc de greva generala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindicatele-din-sanatate-declanseaza-actiunile-de-protest-si-pregatirea-grevei-generale/

Federatia „Solidaritatea Sanitara” anunta declansarea publica a actiunilor de protest, avand drept scop satisfacerea revendicarilor legitime ale tuturor angajatilor din sanatate.
Totodata, ‘pentru a asigura nivelul maxim de eficienta a actiunilor de protest si satisfacerea revendicarilor’, Federatia „Solidaritatea Sanitara” din Romania a semnat o Intelegere prealabila cu Federatia „Sanitas” din Romania, menita sa conduca la un Acord privind desfasurarea in comun a actiunilor de protest, acestea incluzand organizarea si desfasurarea conflictului colectiv de munca si a grevei, respectiv a negocierilor cu Guvernul.

“Actiunea comuna a celor doua federatii reprezentative din Sanatate genereaza posibilitatea unei greve generale in acest sector si obtinerea drepturilor solicitate pentru toti angajatii din sanatate.”, transmite oragnizatia sindicala, intr-un comunicat de presa.

Pe primul loc in lista revendicarilor (stabilite in comun) se afla cresterea salariilor de baza pentru toate categoriile de angajati din Sanatate cu cel putin 25% pentru anul 2024, consecutiva acordarii integrale a drepturilor salariale prevazute de Legea nr. 153/2017.

Programul actiunilor comune ale celor doua federatii va debuta cu pichetarea Ministerului Sanatatii in data de 1 februarie 2024, continuand cu alte proteste ce vor culmina cu declansarea conflictului colectiv de munca, respectiv a grevei.

Actiunile de protest vor fi continuate pana la satisfacerea revendicarilor. Lista revendicarilor poate fi gasita aici.

“Peste jumatate dintre membrii sindicatelor Federatiei „Solidaritatea Sanitara” au semnat deja pentru declansarea conflictului colectiv de munca si a grevei generale, aproape 60% dintre ei asumand totodata public intentia de a participa la greva, comunicata pe pagina dedicata grevei generale. Actiunea de pregatire a grevei este in plina desfasurare, la ea alaturandu-se tot mai multi angajati din sanatate.”, mai precizeaza Federatia.

Etichete: federatia solidaritatea sanitara, sanitas, proteste sanatate, greva generala sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: