Sindicate Sanatate: Daca spitalele nu platesc sporul de pana in 30%, salariatii au dreptul de a demisiona fara preaviz

14/08/2020

Sindicate Sanatate: Daca spitalele nu platesc sporul de pana in 30%, salariatii au dreptul de a demisiona fara preaviz

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindicate-sanatate-daca-spitalele-nu-platesc-sporul-de-pana-in-30-salariatii-au-dreptul-de-a-demisiona-fara-preaviz/

Mai multe spitale au anuntat salariatii ca nu vor plati luna aceasta sporurile de pana in 30% (motivand faptul ca nu le sunt decontate aceste sume), transmit sindicatele din Sanatate.

“Federatia „Solidaritatea Sanitara” avertizeaza managerii de spitale si guvernantii ca daca vor proceda astfel atunci salariatii vor fi in situatia prevazuta de art. 81 alin. 8 din Codul Muncii, avand dreptul de a demisiona fara preaviz in situatia in care le sunt incalcate drepturile din CIM.

Lipsa de diligenta a unitatilor si guvernantilor in privinta platii tuturor drepturilor salariale cuvenite creeaza cadrul juridic ce anuleaza interdictia demisiei pe perioada starii de alerta, introdusa de guvernanti prin intermediul blocarii curgerii termenului de preaviz.”, se precizeaza intr-o informare a Federatiei.

Potrivit sursei citate, pentru a intelege impactul potential al unei asemenea masuri managerii de spitale si guvernantii sunt rugati sa retina ca cei mai afectati de refuzul platii la timp a sporurilor de pana in 30% sunt salariatii din ATI si tratament pacienti COVID-19.

“Recomandam managerilor de spitale sa acorde toate drepturile salariale, indiferent de situatie, acestea avand prioritate.”, mai precizeaza Federatia „Solidaritatea Sanitara”.

Eichete: sporuri cadre medicale, sporuri salariale angajati sanatate, spor covid personal medical, federatia solidaritatea sanitara

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Arafat: Folosirea certificatului Covid la intrarea in diferite locatii trebuie sa continue

Medicii de familie pot fi implicati in promovarea vaccinarii anti-Covid (Valeriu Gheorghita)

Medicamentul Favipiravir, in farmaciile cu circuit deschis pe baza de prescriptie

Mai mult de jumatate dintre medicii de familie din Arad fac teste Covid

Patriciu Achimas-Cadariu: Planul national de combatere a cancerului nu este o compunere