Sindicalistii din Sanatate protesteaza

27/03/2018

Sindicalistii din Sanatate protesteaza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sindicalistii-din-sanatate-protesteaza/

(Foto: Sanitas)

Federatia Sanitas  picheteaza marti, intre orele 11:00 – 13:00, Ministerul Sanatatii, iar joi, 29 martie, Ministerul Muncii. Sindicalistii din sanatate sunt nemultumiti de conditiile de salarizare si de grilele de sporuri din sistem.

Pe pagina de Facebook a Federatiei sindicale Sanitas scrie ca, problemele din sanatate se refera, printre altele, la pragul de 30% pe ordonator principal de credite, care nu permite aplicarea unui Regulament de sporuri echitabil pentru toate categoriile de salariati din Sanatate, fapt care va duce la dezbinarea echipei medicale si la prevederile Legii 153/2017 care discrimineaza, in continuare, o parte importanta a lucratorilor din sistemul sanitar (biologi, biochimisti, farmacisti, moase, infirmieri, personal TESA etc.) si de asistenta sociala. De asemenea, sindicalistii sustin ca Legea 153/2017 si aplicarea Anexei 10 a noului Regulament de sporuri in forma publicata de Ministerul Sanatatii aduc inclusiv pierderi de venituri pentru unii angajati din domeniu.

Potrivit Agerpres, vicepresedintele Federatiei Sindicale SANITAS, Iulian Pope, declara saptamana trecuta ca trebuie gasite solutii la problemele lor impreuna cu reprezentantii Ministerelor Finantelor, Muncii si Sanatatii.

“Trebuie sa gasim solutii, impreuna cu Ministerul de Finante, astfel incat Anexa 10 (regulamentul de sporuri – n. r.) sa nu produca efecte pentru anul acesta sau, in situatia in care va functiona Anexa 10 anul acesta, sa o imbunatatim. Ea trebuie sa apara, fara discutie, intr-o forma imbunatatita, de aceea am si inceput protestul astazi la MFP pentru ca, intr-adevar, Ministerul Sanatatii e legat de 30% pe ordonatorul principal de credite si nu poate acorda sporurile din sistemul sanitar. Noi am inceput cu Ministerul de Finante. Am si identificat cateva puncte, dar nu le dezvaluim, sper sa se materializeze, ca altfel chiar nu are rost. Majoritatea solutiilor trebuie sa le gasim impreuna cu Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii. Avem promisiunea celor de la Finante ca vor participa la aceste intalniri. Saptamana viitoare vom fi la celelalte doua ministere. Anexa 10 imparte saracia in sistemul sanitar, e formulata pe principiul ‘cine primeste marirea de salariu ii scade sporul, cine nu primeste marirea de salariu ii pastreaza sporul’. Aceasta este marea filosofie a Anexei 10”, a afirmat vicepresedintele SANITAS, Iulian Pope, saptamana trecuta, la iesirea de la discutii de la Ministerul Finantelor, conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi