Simptomele cauzate de varianta Omicron dureaza mai putin decat in cazul variantei Delta

11/04/2022

Simptomele cauzate de varianta Omicron dureaza mai putin decat in cazul variantei Delta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/simptomele-cauzate-de-varianta-omicron-dureaza-mai-putin-decat-in-cazul-variantei-delta/

Autorii unui studiu realizat in Marea Britanie au constatat ca simptomele dureaza mai putin timp la pacientii infectati cu varianta Omicron decat la cei infectati cu varianta Delta, cel putin in cazul persoanelor vaccinate, informeaza AFP.

O alta concluzie a acestui studiu, realizat pe baza datelor obtinute de aplicatia britanica de sanatate publica ZOE, este ca varianta Omicron provoaca mai putine cazuri de pierdere a mirosului decat varianta Delta, relateaza si Agerpres.

Pentru a evalua diferentele dintre simptomele cauzate de Delta si varianta Omicron, s-au studiat declaratiile facute de aproximativ 63.000 de pacienti, cu totii vaccinati inainte de infectare.

Pentru cei care nu au facut doza booster, simptomele au avut o durata medie de 8,3 zile in cazul infectarii cu Omicron, comparativ cu 9,6 zile pentru cei infectati cu Delta.

Diferenta a fost insa si mai mare in cazul vaccinarii cu doza booster: 4,4 zile de simptome pentru Omicron, comparativ cu 7,7 zile pentru Delta, mai precizeaza sursele citate.

De asemenea, doar 17% dintre pacientii infectati cu Omicron si-au pierdut simtul mirosului, comparativ cu 53% dintre cei infectati cu Delta. In schimb, durerile in gat au fost mult mai frecvente la pacientii infectati cu Omicron.

Studiul a confirmat, de asemenea, periculozitatea mai scazuta a variantei Omicron. Acesta cercetare, publicata in revista The Lancet, care urmeaza sa fie prezentata si la Congresul european de microbiologie clinica si boli infectioase, a examinat in detaliu si simptomele manifestate de participantii la studiu.

Etichete: simptome varianta omicron, simptome varianta delta, durata simptome covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: