Simptome distinctive ale tipurilor de herpes cu leziuni la nivelul fetei

17/06/2013

Simptome distinctive ale tipurilor de herpes cu leziuni la nivelul fetei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/simptome-distinctive-ale-tipurilor-de-herpes-cu-leziuni-la-nivelul-fetei/

Cum sa prevenim si sa reducem acneeaIn cazul unui pacient care prezinta herpes la nivelul fetei, este necesar diagnosticul diferential in cazul in care simptomele pacientului risca sa cauzeze confuzie in diagnosticarea  corecta a leziunii.

Principalele leziuni la nivelul fetei care pot fi confundate in diagnostic sunt furunculul, eczema, varicela, herpes zoster, sifilis secundar, erizipel.

Medicul de familie trebuie sa-i comunice pacientului posibilitatile de manifestare a herpesului la nivelul fetei si indrumarea  catre un medic specialist pentru a stabili diagnosticul corect.

In cazul diagnosticului diferential al herpesului localizat la nivelul fetei, medicul trebuie sa analizeze in principal aspectul leziunii si caracteristicile distinctive in cazul fiecarui tip de leziune.

Principalele caracteristici care diferenteaza tipurile de leziuni la nivelul fetei si pe care medicul trebuie sa le identifice sunt tipul de leziune (unica sau multipla), leziunile pruriginoase si gradul de pruruit, prezenta sau absenta veziculelor si localizarea acestora.

Caracteristicile centrale pentru fiecare tip de leziune pe care medicul trebuie sa le analizeze inainte de stabilirea diagnosticului

Furunculul se caracterizeaza ca fiind o leziune unica sau multipla, centrata de un fir de par.

In cazul eczemei, medicul trebuie sa identifice daca pacientul prezinta un pruruit mai accentuat decat durerea.

In cazul varicelei, pacientul poate sa prezinte leziuni de varste diferite, pruriginoase. Eruptia apare initial pe trunchi sub forma unor bubite rosii. Pentru mai multe informatii despre simptomele varicelei cititi si https://www.formaremedicala.ro/varicela/.

Herpesul Zoster poate sa fie diferentiat in diagnostic de catre medic prin durerea nevralgica. Durerea apare atat in faza anterioara cat si in cea posterioara manifestarii herpesului.

Pentru diagnosticul sifilisului secundar, medicul trebuie sa aiba in vedere absenta veziculelor si posibila afectare palmoplantara.

In cazul diagnosticarii erizipelului, medicul trebuie sa sesizeze localizarea bilaterala si tendinta de extensie centrifuga in jurul portii de intrare.

In cazul stabilirii unui diagnostic si ulterior a tratamentului adecvat, medicul trebuie sa se informeze cu privire la totalitatea simptomelor pacientului.

Comunicarea acestora de catre pacient si analiza caracteristicilor distinctive de catre medic influenteaza stabilirea corecta a diagnosticului si eficienta tratamentului ulterior.

Mai multe informatii despre  si despre managementul acestei afectiuni puteti afla studiind cursul EMC online “Virusurile Herpex Simplex 1 si 2” , disponibil gratuit pe platforma FormareMedicala.ro si creditat cu 12 puncte EMC recunoscute in programul de educatie medicala continua.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: