Simpozion pentru pacientii cu Parkinson si specialistii interesati de aceasta patologie

26/06/2015

Simpozion pentru pacientii cu Parkinson si specialistii interesati de aceasta patologie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/simpozion-pentru-pacientii-cu-parkinson-si-specialistii-interesati-de-aceasta-patologie/

parkinson1In data de 3 iulie, la Craiova va avea loc eveniment dedicat abordarii integrate a bolii Parkinson. Acesta este primul eveniment de acest fel si se va derula in Sala Mare de Sedinte a Prefecturii Dolj (Str. Unirii, nr. 19, et. 1, Craiova), intre orele 12-19.
Obiectivul intalnirii este imbunatatirea nivelului de ingrijire al pacientilor cu Parkinson, prin informarea acestora, a apartinatorilor lor, dar si a profesionistilor in sanatate cu privire la implicatiile multiple ale bolii Parkinson si necesitatea comunicarii interdisciplinare cu scopul obtinerii celor mai bune rezultate terapeutice in  cazul acestor pacienti cronici.

Programul este creditat puncte EMC si EFC, fiind asteptati medici cu specialitatile medicina de familie, neurologie, medicina interna, geriatrie, reabilitare medicala, neurochirurgie, dar si asistenti si farmacisti.

De asemenea, specialistii interesati de aceasta patologie si implicati in depistarea, tratarea si monitorizarea bolii Parkinson isi pot anunta pacientii despre aceasta actiune si ii pot induma sa se inscrie.

Pacientii si apartinatorii beneficiaza de intrare libera, singura conditie este sa isi anunte participarea la eveniment pe email la daniela.popescu@houston.ro sau la nr. tel. 0756.030.316 / 021-317.09.43.

Pentru cadrele medicale si alti profesionisti in sanatate taxele sunt cuprinse intre 35-50 lei pre-eveniment si intre 50-100 lei la fata locului.

Temele abordate in cadrul simpozionului urmaresc provocarile cu care se confrunta pe de-o parte pacientii cu Parkinson, pe de alta parte cadrele medicale la care ajung acesti bolnavi.

Tematica este varia, de la rolul asociatiilor de pacienti si cum arata viata unui pacient cu Parkinson (povestita chiar din perspectiva unui medic din Targu Mures cu specialitatea cardiologie) sau informatii despre terapiile ocupationale, la managementul pacientilor cu Parkinson in cabinetul medicului de familie si investigatii de ultima ora in diagnostic, la manifestarile motorii si nonmotorii, tulburarile gastrointestinale specifice, optiunile pacientilor in stadiile avansate ale bolii sau la depresia si anxietatea resimtite de acesti pacienti.

Asociatia de Lupta Impotriva bolii Parkinson (ALIBP), organizatorul principal al evenimentului,  este prima organizatie non-guvernamentala din Romania care apara drepturile si interesele celor peste 72.000 de persoane diagnosticate cu boala Parkinson la nivel national.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: