Simpozion de Ziua Mondiala a Diabetului: “Implicatiile psihosociale ale diabetului zaharat asupra persoanelor afectate si asupra familiilor acestora”

06/11/2018

Simpozion de Ziua Mondiala a Diabetului: “Implicatiile psihosociale ale diabetului zaharat asupra persoanelor afectate si asupra familiilor acestora”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/simpozion-de-ziua-mondiala-a-diabetului-implicatiile-psihosociale-ale-diabetului-zaharat-asupra-persoanelor-afectate-si-asupra-familiilor-acestora/

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures a anuntat ca va initia un program de testare gratuita a glicemiei in perioada 14-16 noiembrie, prin Laboratorul de Analize al Ambulatorului Integrat, pentru a marca Ziua Mondiala a Diabetului.

De asemenea, cu aceasta ocazie va fi organizata si un eveniment profesional pentru medici, psihologi si pacienti.

“Ziua Mondiala a Diabetului va fi marcata si de un simpozion organizat de SCJU Targu Mures in parteneriat cu Asociatia Copiilor si Tinerilor Diabetici Mures (ASCOTID) si cu Asociatia Medicilor de Familie Mures, tema stabilita de catre Federatia Internationala de Diabet este ‘Familia si Diabetul’. Simpozionul ‘Implicatiile psihosociale ale diabetului zaharat asupra persoanelor afectate si asupra familiilor acestora’ va reuni medici specialisti in diabet si boli de nutritie, medici de familie, medici pediatri, psihologi, pacienti si va avea loc miercuri, 14 noiembrie 2018, incepand cu ora 11.00, in Amfiteatrul I al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. Care sunt beneficiile tehnologiei in tratamentul DZ? Ce ar putea sa faca o persoana diagnosticata cu diabet? Care sunt implicatiile psihosociale ale DZ asupra persoanelor afectate si asupra familiei? Este diabetul o bariera in calea unei vieti sociale active? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care vor incerca sa raspunda specialistii prezenti la acest simpozion”, a transmis SCJU Targu Mures intr-un comunicat de presa remis marti.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati