Simpozion de Ziua Mondiala a Diabetului: “Implicatiile psihosociale ale diabetului zaharat asupra persoanelor afectate si asupra familiilor acestora”

06/11/2018

Simpozion de Ziua Mondiala a Diabetului: “Implicatiile psihosociale ale diabetului zaharat asupra persoanelor afectate si asupra familiilor acestora”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/simpozion-de-ziua-mondiala-a-diabetului-implicatiile-psihosociale-ale-diabetului-zaharat-asupra-persoanelor-afectate-si-asupra-familiilor-acestora/

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures a anuntat ca va initia un program de testare gratuita a glicemiei in perioada 14-16 noiembrie, prin Laboratorul de Analize al Ambulatorului Integrat, pentru a marca Ziua Mondiala a Diabetului.

De asemenea, cu aceasta ocazie va fi organizata si un eveniment profesional pentru medici, psihologi si pacienti.

“Ziua Mondiala a Diabetului va fi marcata si de un simpozion organizat de SCJU Targu Mures in parteneriat cu Asociatia Copiilor si Tinerilor Diabetici Mures (ASCOTID) si cu Asociatia Medicilor de Familie Mures, tema stabilita de catre Federatia Internationala de Diabet este ‘Familia si Diabetul’. Simpozionul ‘Implicatiile psihosociale ale diabetului zaharat asupra persoanelor afectate si asupra familiilor acestora’ va reuni medici specialisti in diabet si boli de nutritie, medici de familie, medici pediatri, psihologi, pacienti si va avea loc miercuri, 14 noiembrie 2018, incepand cu ora 11.00, in Amfiteatrul I al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. Care sunt beneficiile tehnologiei in tratamentul DZ? Ce ar putea sa faca o persoana diagnosticata cu diabet? Care sunt implicatiile psihosociale ale DZ asupra persoanelor afectate si asupra familiei? Este diabetul o bariera in calea unei vieti sociale active? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care vor incerca sa raspunda specialistii prezenti la acest simpozion”, a transmis SCJU Targu Mures intr-un comunicat de presa remis marti.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi

In Statele Unite ale Americii s-a inceput deja vaccinarea grupei de varsta 12-15 ani

A doua etapa a Maratonului Vaccinarii de la Timisoara | Se va face si un screening al starii de sanatate

Florin Citu: Nu mai avem niciun judet in zona galbena – toate sunt in zona verde