Simpozioane pentru medici de familie: Alegerea corecta in tratamentul infectiilor urinare

22/05/2014

Simpozioane pentru medici de familie: Alegerea corecta in tratamentul infectiilor urinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/simpozioane-pentru-medici-de-familie-alegerea-corecta-tratamentul-infectiilor-urinare/

controale-in-spitaleIn perioada 28 mai – 18 iunie 2014  vor fi organizate o serie de simpozioane adresate medicilor de familie cu tematica “Alegerea corecta in tratamentul infectiilor urinare: Intre rezistenta bacteriana si riscul de dismicrobisme”. In cadrul celor trei simpozioane organizate vor participa prof.dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog, conf.dr. Gabriel Popescu, medic primar boli infectioase. Evenimentele sunt creditate EMC. Medicii de familie pot participa gratuit cu inscriere in prealabil.

Trei simpozioane despre tratamentul infectiilor urinare organizate in Bucuresti

Simpozioanele sunt adresate medicilor de familie si vor fi organizate dupa urmatorul calendar:

  • 28 mai – medici de familie cu cabinet in sectorul 2 sau sectorul 3, la Hotel International
  • 11 mai – medici de familie cu cabinet in sectorul 4 sau 5, la Restaurant Elisabeta
  • 18 iunie – medici de familie cu cabinet in sectorul 1, sectorul 6 si Ilfov, la Hotel Novotel.

Tematici abordate in cadrul simpozioanelor despre infectiile urinare

In cadrul celor trei simpozioane organizate pentru medicii de familie vor fi prezentate si dezbatute tratamentele adecvate in infectiile de tract urinar, managementul bolii prin comunicarea medic de familie – medic specialist.

“Infectiile urinare joase si bacteriuriile asimptomatice reprezinta situatiile care, alaturi de infectiile respiratorii si de sindroamele diareice, genereaza cel mai mare consum de antibiotice. Pentru marea majoritate a pacientilor aflati in aceste situatii, prescrierea de antibiotice este realizata de catre medicii de familie. De aceea consider extrem de importanta pentru acestia reamintirea principiilor corecte de terapie antibiotica in aceste situatii”, a precizat conf.dr. Gabriel Popescu.

Evenimentele sunt organizate de compania de comunicare medicala Houston NPA.

Pentru mai multe informatii despre inscriere si despre evenimentele organizate pentru medicii de familie, va puteti adresa la numarele de telefon 0723.856.179, 021-317.09.43 si adresele de email corina.stancu@houston.ro, evenimente@houston.ro.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: