Sibiul, judetul cu cea mai mare incidenta a cazurilor Covid din tara, cere ajutor european

16/11/2020
Sibiul, judetul cu cea mai mare incidenta a cazurilor Covid din tara, cere ajutor european

Sibiul, judetul cu cea mai mare incidenta a cazurilor Covid din tara, cere ajutor european

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sibiul-judetul-cu-cea-mai-mare-incidenta-a-cazurilor-covid-din-tara-cere-ajutor-european/

Europarlamentarul Nicu Stefanuta a cerut, luni, ajutorul comisarului european pentru sanatate si siguranta alimentara, Stella Kyriakides, pentru sprijinirea pacientilor COVID-19 din Sibiu, judetul cu cea mai mare rata de infectare cu SARS-CoV-2 din Romania, de 8,32 la mia de locuitori, potrivit raportarii transmise duminica, de Grupul de Comunicare Strategica.

“I-am scris miercuri ministrului Sanatatii sa-l implor sa activeze mecanismele europene pe care le are la dispozitie. Vorbim de: transfer intraeuropean de pacienti acolo unde se lucreaza la capacitate maxima. Nu e posibil ca pacienti din Belgia sa fie transferati in Germania si la noi sa se moara pe capete pentru ca ne este rusine sa cerem sau suntem incompetenti sa o facem. Azi am luat legatura cu comisarul european pe sanatate pe o problema si mai grava: statia de oxigen, de care spitalul judetean are mare nevoie. UE are un mecanism de schimb de dotari – EU Clearing House. Si noi trebuie sa obtinem aceste dotari cu ajutorul unui spital din Europa, de aproape, asa incat sa ajunga la timp la bolnavi. Ma voi tine de aceste demersuri si oameni ca scaiul, pentru ca este in joc cea mai mare drama din istoria recenta a Sibiului”, a precizat europarlamentarul sibian, citat de Agerpres.

Nicu Stefanuta este membru in comisia de Sanatate publica si Mediu a Parlamentului European.

Potrivit sursei citate, medicii din SCJU din Sibiu solicita o statie de oxigen de urgenta, pentru a asigura oxigenul necesar pacientilor COVID-19. Unitatea din Sibiu detine o singura statie de oxigen, care nu face fata la numarul tot mai mare de pacienti infectati cu noul coronavirus.

Etichete: sibiu carantina, incidenta cazuri covid, cazuri covid sibiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: