Sibiu: Cabinet de Pneumologie pentru evaluarea copiilor care au avut Covid-19

19/01/2021
Sibiu: Cabinet de Pneumologie pentru evaluarea copiilor care au avut Covid-19

Sibiu: Cabinet de Pneumologie pentru evaluarea copiilor care au avut Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sibiu-cabinet-de-pneumologie-pentru-evaluarea-copiilor-care-au-avut-covid-19/

La Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu va functiona un cabinet de Pneumologie pentru copii. Aici vor putea fi evaluati copiii si adolescentii care au avut Covid-19.

“Pentru consult este necesar un bilet de trimitere de la medicul de familie al copilului, bilet pe care se poate consemna data depistarii infectiei COVID-19 sau data debutului perioadei de carantinare. Aceste date sunt necesare deoarece evaluarea se adreseaza acelor copii care au iesit din perioada de maxima contagiozitate. Cazurile simptomatice confirmate cu infectie cu virusul SARS CoV-2 si contactii asimptomatici aflati inca in perioada de carantinare vor respecta aceleasi circuite ca si pana in prezent (se ia legatura telefonic cu medicul de familie, iar, dupa caz, se va solicita ambulanta in vederea consultului in serviciul de urgenta, din cadrul Spitalului de Pediatrie)”, se precizeaza intr-un comunicat al unitatii medicale.

Evaluarea la cabinetului de Pneumologie Copii din cadrul Dispensarului TBC va consta in consult clinic si spirometrie. Daca este nevoie, aceste investigatii pot fi completate si cu alte analize de sange sau radiografii.

“Un alt aspect, mai putin cunoscut si studiat pana in prezent la copiii cu infectie COVID-19 este constituit de sechelele (mai ales pulmonare) secundare acestei infectii. De aceea, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, prin intermediul consultatiilor efectuate in cadrul cabinetului de Pneumologie Copii, vine in sprijinul micutilor pacienti care au fost infectati cu noul coronavirus si care au fost declarati vindecati (avand cel putin 14 zile de la depistarea infectiei COVID-19 prin teste specifice) si a celor care au fost contacti cu o persoana diagnosticata cu infectie cu virusul SARS CoV-2 (care au finalizat perioada de carantinare de 14 zile)” a precizat Dr. Iulia Simina, medic specialist pneumolog si pediatru, citata in comunicat.

De altfel, medicul a mai subliniat faptul ca redeschiderea scolilor ar putea reprezenta o problema in cazul copiilor asimptomatici.

Pentru limitarea raspandirii infectiei si pastrarea regulilor de distantare sociala, este necesara programarea telefonica.

Etichete: cabinet pneumologie copii, pneumologie copii sibiu, evaluare copii covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: