Si pacientii cu fibroza F0 vor beneficia de tratament specific| Se cauta solutii pentru persoanele neasigurate

24/07/2019
Si pacientii cu fibroza F0 vor beneficia de tratament specific| Se cauta solutii pentru persoanele neasigurate

Si pacientii cu fibroza F0 vor beneficia de tratament specific| Se cauta solutii pentru persoanele neasigurate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/si-pacientii-cu-fibroza-f0-vor-beneficia-de-tratament-specific-se-cauta-solutii-pentru-persoanele-neasigurate/

Roxana Radu, reprezentanta CNAS, spune ca incepand cu noul contract cost – volum – rezultat, vor primi tratament si pacientii care au gradul de fibroza F0.

“Incepand cu noul contract, vor primi tratament si pacientii care au gradul de fibroza F0. (…) De anul acesta vor primi tratament si copiii si adolescentii cu varste cuprinse intre 12 ani si pana in 18 ani si pacientii care nu au raspuns la tratament cu terapiile astea cu antivirale cu actiune directa. CNAS face efortul sa nu existe niciun gap intre actualul contract si inceperea noului contract”, a declarat reprezentanta CNAS, conform Agerpres.

Reprezentantii Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO) au semnalat problema persoanelor neasigurate care nu au acces la tratament.

 Managerul Institutului National de Boli Infectioase ‘Matei Bals’, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, este de parere ca problema neasiguratilor ar putea fi rezolvata la inceputul noului contract, printr-un ordin de ministru.

“In programul cadru, doamna ministru a mentionat faptul ca se cauta o varianta pentru cei neasigurati si eu am convingerea ca domnia sa, pana la inceperea noului contract, va gasi modalitatea in care si cei neasigurati sa fie tratati. (…) Ceea ce ofera sistemul de sanatate din Romania nu ofera nici Franta, nici Germania, nici Belgia, nici Marea Britanie, nici SUA. Asa cum e sistemul acesta prapadit (…) accesul la servicii de top e pentru toata lumea, in acest program de hepatita nu au fost primite VIP-urile, a fost primit omul de pe strada, omul cu nevoi, ceea ce demonstreaza ca e un program care a incercat sa acopere pe toata lumea”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Continut educational:

De asemenea, si Ligia Mosneaga, reprezentanta Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), a facut precizari in acest sens.

“Avem o mare problema cu unele Case de asigurari. Sunt imputari pentru retetele de antivirale prescrise de medicii de familie, sume care incep de la 1.000 de euro pana la sume ce inseamna venitul unui medic de familie pe un an. Colegii nostri nu vor putea returna aceste sume, care reprezinta contravaloarea tratamentelor antivirale prescrise pacientilor. Aceste tratamente sunt prescrise in urma unui referat aprobat de Casa de asigurari si a unei scrisori medicale. Pentru vicii de forma (…) sau diverse alte vicii colegilor nostri li s-au imputat aceste retete. Exista contestatii la Casa de asigurari, deocamdata nu avem niciun raspuns la aceste contestatii si urmeaza probabil solutionarea in instanta”, a semnalat aceasta potrivit sursei citate.

Etichete: fibroza, hepatita c, boli hepatice, interferon free, tratament persoane neasigurate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: