Stiri medicale

Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta – 11 aprilie 2014

Data ultimei actualizari: 09/04/2014

Conferinta Regionala “Medicul de familie – Practician si Manager”Pe 11 aprilie 2014 are loc in Bucuresti a 46 – a Sesiune Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. In cadrul evenimentului, cei mai importanti specialisti in domeniu vor prezenta rezultatele activitatii clinice si de cercetare atat ale Institutului, cat si ale centrelor cu preocupari similare.

Cele mai noi rezultate a patru programe de sanatate ale Ministerului Sanatatii

In Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, vor fi prezentate cele mai noi informatii despre controlul tuberculozei, renuntarea la fumat, hipertensiunea pulmonara si fibroza chistica.

Romania, pe primul loc in Europa la cazurile de tuberculoza

Unul din programele discutate in cadrul evenimentului este cel pentru controlul tuberculozei. Statisticile arata ca, desi incidenta bolii a scazut in ultimii ani, Romania ramane pe primul loc in Europa la numarului de cazuri de tuberculoza.

Masurile de diagnostic, tratament si monitorizarea a cazurilor de tuberculoza si tuberculoza multidrog rezistenta vor fi subiecte abordate in cadrul acestei sesiuni stiintifice.

4,8 milioane de fumatori in Romania

Una din problemele dezbatute va fi numarul mare de fumatori in Romania si afectiunile la care acestia se expun: cancer pulmonar, cancer laringian, cancer digestiv, afectiuni cardiovasculare severe si boli obstructive pulmonare invalidante.

Reabilitarea respiratorie, ventilatia non-invaziva in mediul spitalicesc si la domiciliu, chirurgia traheala vor fi cateva din subiectele abordate in Sesiunea Stiintifica a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, consultati persoana de contact dr. Irina Strambu, istrambu@yahoo.com.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.