Serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate pana la finele anului 2012

24/10/2012

Serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate pana la finele anului 2012

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/serviciile-medicale-spitalicesti-sunt-asigurate-pana-la-finele-anului-2012/

Conform Ministerului Sanatatii si Casei Nationale  de Asigurari de Sanatate, au fost  gasite solutii pentru finantarea unitatilor sanitare, in ultimele 2 luni ale anului.Fondurile pentru luna noiembrie sunt asigurate, urmand a fi platite in decembrie. Pentru luna decembrie 2012 serviciile medicale se asigura conform prevederilor art.6 din Contractul Cadru, platile urmand a fi efectuate in ianuarie 2013”, a declarat dr. Doru Badescu, presedintele CNAS. Astfel, la sfarsitul lunii septembrie au fost repartizate Caselor Judetene de Sanatate sumele retinute conform prevederilor legale in vigoare, asigurandu-se prin acte aditionale efectuarea serviciilor medicale spitalicesti, inclusiv luna noiembrie 2012. “La finantare vor avea prioritate unitatile sanitare regionale si cele din zonele unde se rezolva cazurile complexe. Sumele finale pentru fiecare unitate se vor stabili cu exactitate dupa finalizarea procedurilor de rectificare bugetara”, a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat in MS.

In prezent, restantele unitatilor sanitare din subordinea MS reprezinta aproximativ 170 milioane lei, din care cu termen de plata mai vechi de 90 de zile, considerate arierate,  sunt in valoare de 79 milioane de lei.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: