Stiri medicale

Serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate pana la finele anului 2012

Data ultimei actualizari: 26/10/2012

Conform Ministerului Sanatatii si Casei Nationale  de Asigurari de Sanatate, au fost  gasite solutii pentru finantarea unitatilor sanitare, in ultimele 2 luni ale anului.Fondurile pentru luna noiembrie sunt asigurate, urmand a fi platite in decembrie. Pentru luna decembrie 2012 serviciile medicale se asigura conform prevederilor art.6 din Contractul Cadru, platile urmand a fi efectuate in ianuarie 2013”, a declarat dr. Doru Badescu, presedintele CNAS. Astfel, la sfarsitul lunii septembrie au fost repartizate Caselor Judetene de Sanatate sumele retinute conform prevederilor legale in vigoare, asigurandu-se prin acte aditionale efectuarea serviciilor medicale spitalicesti, inclusiv luna noiembrie 2012. “La finantare vor avea prioritate unitatile sanitare regionale si cele din zonele unde se rezolva cazurile complexe. Sumele finale pentru fiecare unitate se vor stabili cu exactitate dupa finalizarea procedurilor de rectificare bugetara”, a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat in MS.

In prezent, restantele unitatilor sanitare din subordinea MS reprezinta aproximativ 170 milioane lei, din care cu termen de plata mai vechi de 90 de zile, considerate arierate,  sunt in valoare de 79 milioane de lei.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.