Serviciile medicale curative diferite de cele preventive in pachetul de baza

10/01/2014

Serviciile medicale curative diferite de cele preventive in pachetul de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/serviciile-medicale-curative-diferite-de-cele-preventive-in-pachetul-de-baza/

poza ministerul sanatatiiPachetul de servicii medicale de baza care va fi implementat in 2014 va permite pacientilor sub 39 de ani sa-si faca investigatii medicale preventive doar o data la trei ani. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, atrage atentia asupra diferentei intre serviciile de preventie si cele curative la care va avea acces pacientul prin pachetul de baza.

Mai multe consultatii pentru pacientii peste 40 de ani

Daca pacientii cu varsta intre 18-39 de ani vor putea beneficia de un set de consultatii medicale preventive o data la 3 ani, situatia este putin diferita pentru cei peste 40 de ani.

Considerandu-se cu dupa varsta de 40 de ani, riscul de aparitie a afectiunilor este mai mare, pacientii care se incadreaza in aceasta categorie vor putea apela la serviciile preventive gratuite de 1-3 ori pe an.

“Conform normelor medicale internationale, dar si specialistilor, medici si profesori renumiti care au lucrat la acest pachet de baza impreuna cu reprezentantii asociatiilor de pacienti, toti adultii sanatosi, cu varste cuprinse intre 18-39 de ani, isi pot face un set de investigatii gratuite la medicul de familie o data la trei ani, fiind dovedit stiintific faptul ca riscurile de imbolnaviri nu se modifica in acest interval, acest set fiind in cadrul serviciilor de preventie care nu trebuie confundate cu cele medicale curative sau acute”, a precizat ministrul Sanatatii.

Pentru fiecare episod de boala, un nou set de servicii gratuite

Serviciile medicale cu rol de preventie sunt diferentiate in pachetul de baza de cele medicale curative sau acute.

Astfel, ministerul Sanatatii precizeaza ca pacientii romani vor beneficia de un set de servicii medicale ori de cate ori starea de sanatate o va impune.

Reprezentantii ministerului Sanatatii precizeaza ca masurile luate in sistemul sanitar prin pachetul de servicii medicale de baza sunt practicate la nivel international si confirmate de specialistii din medicina.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: