Serviciile de medicina de familie pentru pacientii neasigurati au crescut de peste zece ori

22/05/2024
Serviciile de medicina de familie pentru pacientii neasigurati au crescut de peste zece ori

Serviciile de medicina de familie pentru pacientii neasigurati au crescut de peste zece ori

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/serviciile-de-medicina-de-familie-pentru-pacientii-neasigurati-au-crescut-de-peste-zece-ori/

Serviciile de medicina de familie acordate pacientilor neasigurati au crescut de peste zece ori, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Potrivit demnitarului, pentru pacientii neasigurati trebuie sa existe o alocare bugetara separata de Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate.

“In ceea ce priveste pacientii neasigurati, in mod evident, nu stiu daca presiunea va fi pe spitale, dar pentru pacienti neasigurati trebuie sa existe o alocare bugetara separata de Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate, pentru ca pacientii neasigurati, fie ca beneficiaza de servicii minimale la medicul de familie, pentru ca acolo este, de fapt, grosul, si se vede ca au crescut… este de anul trecut implementat. Serviciile de medicina de familie pentru pacientii neasigurati au crescut de la cateva zeci de mii la cateva sute de mii. Deci, o crestere mai mult de zece ori a numarului de beneficiari”, a declarat Rafila, potrivit Agerpres.

In opinia sa, ministrul spune ca trebuie gasita o solutie, pentru ca in momentul de fata exista un dezechilibru, iar serviciile de specialitate ambulatorii sunt platite la un nivel care nu asigura sustenabilitatea acestei componente.

“Vreau sa spun un lucru, care nu cred ca este in momentul de fata rezolvat. Este vorba despre finantarea medicinei ambulatorii de specialitate. Casa Nationala a declarat ca mentine valoarea punctului la medicii care fac servicii medicale ambulatorii. Cred ca trebuie sa gasim o solutie, pentru ca in momentul de fata exista un dezechilibru, iar serviciile de specialitate ambulatorii sunt platite la un nivel care nu asigura sustenabilitatea acestei componente, mai ales ca noi ne dorim sa scadem presiunea pe spitale, ori scazi presiunea pe spitale daca oferi servicii medicale ambulatorii de specialitate. Trebuie sa gasim o solutie impreuna si cu Ministerul de Finante, pentru ca in momentul de fata este un dezechilibru, care nu cred ca este bun pentru sistemul de sanatate, in primul rand”, a mai precizat ministrul.

El a mai adaugat ca au fost elaborate de catre comisiile de specialitate multe pachete de spitalizare de zi pentru pacientii oncologici.

Etichete: servicii medicale pacientii neasigurati, servicii medicale medicina de familie, serviciile de specialitate ambulatorii, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: