Servicii medicale private in spitalele de stat

09/03/2015
Servicii medicale private in spitalele de stat

Servicii medicale private in spitalele de stat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/servicii-medicale-private-in-spitalele-de-stat/

spital-interior-holProiectului care prevede ca in spitalele publice ar putea fi prestate servicii medicale in regim privat la cererea pacientului, are drept scop disparitia platilor informale.

“Noi doar cream posibilitatea medicului sa beneficieze de infrastructura din spital pe baza unei taxe pe care o stabilim iar din acele consultatii private sa-si poata rotunji veniturile. Pentru pacientul care vine frecvent la consultatii va exista posibilitatea sa vada specialistul fara nicio taxa. Lucrurile vor fi foarte bine reglate, modelul sistemului francez, modelul sistemului german. Scopul este sa dispara platile informale”, a declarat luni, 9 martie, Nicolaea Banicioiu, ministrul Sanatatii.

“In spitalele publice, acte/servicii medicale la cererea pacientului, in regim privat, pot fi angajate numai de catre personalul medical cu contract de munca din spitalul public respectiv, cu exceptia cazurilor in care — la cererea sefului de sectie din spital, cu acordul directorului medical si cu avizul favorabil al managerului — alti medici din sistemul public sau privat sunt solicitati sa indeplineasca actul medical, in conditiile legii”, prevede initiativa legislativa semnata de 102 parlamentari.

Astfel, vor putea sa desfasoare activitate medicala constand din prestarea de acte/ servicii medicale la cererea pacientului, in regim privat, in spitalele publice, medicii specialisti sau medicii primari, persoane fizice independente, cabinetele medicale individuale, “societate civila medicala”, dar si “alte forme legale de organizare a activitatii medicale, care au in obiectul de activitate acordarea de servicii medicale”.

Proiectul precizeaza insa ca, in spitalele publice, medicii care potrivit programarii asigura serviciul de garda in ziua respectiva nu pot acorda acte/servicii medicale la cererea pacientului.

In spitalele publice se pot efectua servicii/acte medicale acordate la cererea pacientilor in regim privat numai in limita specialitatilor medico-chirurgicale pentru care spitalul in cauza este avizat, clasificat si acreditat, noteaza si Agerpres.

Aceste servicii medicale in regim privat vor fi facturate, iar suma  totala va include cheltuieli cu:

-remuneratia personalului medical implicat direct

-amortizarea aparaturii si echipamentelor

– cazarea

-consultatii, investigatii si analize medicale

-materiale sanitare, dispozitive medicale, medicamente, hrana, utilitatile, inclusiv cele aferente spalarii inventarului moale,

– eliminarea si neutralizarea deseurilor,

-documentarea fizica si informatica

-intocmirea si arhivarea documentelor

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: