Servicii de preventie | Sumele pentru servicii medicale paraclinice vor putea fi suplimentate

15/09/2023
Servicii de preventie | Sumele pentru servicii medicale paraclinice vor putea fi suplimentate

Servicii de preventie | Sumele pentru servicii medicale paraclinice vor putea fi suplimentate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/servicii-de-preventie-sumele-pentru-servicii-medicale-paraclinice-vor-putea-fi-suplimentate/

Guvernul anunta ca a fost adoptata o hotarare conform careia, pentru serviciile medicale paraclinice, recomandate de medicii de familie in cadrul consultatiilor preventive din pachetul de baza, sumele contractate cu casele de asigurari de sanatate se pot suplimenta prin acte aditionale.

Potrivit Executivului, hotararea prevede cresterea accesului la servicii de preventie.

“Reducerea timpilor de asteptare, generati de epuizarea valorii de contract a furnizorilor de servicii medicale paraclinice, va conduce la depistarea, mai rapid, a afectiunilor, efectul fiind atat cresterea sanselor de tratare a acestora in fazele incipiente, evitarea aparitiei complicatiilor, cat si reducerea cheltuielilor cu spitalizarile si medicamentele inerente tratarii afectiunilor depistate cu intarziere, atunci cand devin simptomatice”, se precizeaza intr-un comunicat al Guvernului.

Hotararea modifica anexa nr. 2 la HG nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

“Alta reglementare se refera la procentul de compensare pentru medicamentele imunologice folosite pentru producerea imunitatii active de care beneficiaza unele segmente populationale in tratamentul ambulatoriu, prevazute in sublista E, care este de 50% din pretul de referinta pentru cele din sectiunea E1, si 100% din pretul de referinta pentru cele din sectiunea E2”, mai transmite Executivul.

Etichete: servicii de preventie, medici de familie,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: