Senatul si-a dat acordul ca Ministerul Sanatatii sa devina unitate de achizitii centralizate pentru spitale

05/03/2013

Senatul si-a dat acordul ca Ministerul Sanatatii sa devina unitate de achizitii centralizate pentru spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/senatul-si-a-dat-acordul-ca-ministerul-sanatatii-sa-devina-unitate-de-achizitii-centralizate-pentru-spitale/

poza achizitii centralizateIn sedinta de luni, 4 martie a.c., Senatul Romaniei a aprobat cu majoritate de voturi proiectul care vizeaza  desemnarea Ministerului Sanatatii drept unitate de achizitii centralizate pentru spitalele din Romania.

Acest proiect de lege ii acorda Ministerului Sanatatii calitatea de a fi principalul ordonator de credite pentru unitatile sanitare din Romania, precum si dreptul de a incheia acorduri-cadru sau de a face achizitii publice in numele acestora.

“In prezent, fiecare spital sau unitate sanitara cu paturi desfasoara in mod individual procedurile de achizitii publice pentru achizitia de medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale sau de protectie, servicii, combustibili si lubrifianti pentru parcul auto. Din pricina acestui fapt, sunt situatii in care preturile de achizitie a acestor bunuri si servicii difera de la un spital la altul. Ministerul Sanatatii se stabileste ca fiind unitate de achizitii centralizata care atribuie contractele de achizitie publica sau incheie acorduri-cadru in numele si pentru unitatile sanitare publice cu paturi din reteaua ministerului si a autoritatilor administratiei publice locale”, se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.

Senatorii au aprobat si amendamentul formulat de membrii Comisiei de Sanatate din Senat – care a analizat proiectul legislativ in calitate de comisie raportoare – ale carei mentiuni stipulau faptul ca prevederile ordonantei sunt valabile si pentru achizitiile a caror sursa de finantare este asigurata intr-o proportie de minumum 10% din fondurile Ministerului Sanatatii.

Senatul este prima Camera legislativa sesizata in acest caz.

 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi

In Statele Unite ale Americii s-a inceput deja vaccinarea grupei de varsta 12-15 ani

A doua etapa a Maratonului Vaccinarii de la Timisoara | Se va face si un screening al starii de sanatate

Florin Citu: Nu mai avem niciun judet in zona galbena – toate sunt in zona verde