Senatul a votat interzicerea publicitatii la medicamente

15/12/2015

Senatul a votat interzicerea publicitatii la medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/senatul-a-votat-interzicerea-publicitatii-la-medicamente/

PASTILE-NOU-NOUSenatul a aprobat interzicerea reclamelor explicite pentru medicamente la radio si televiziune, precum si interzicerea totala a publicitatii pentru medicamentele care se elibereaza cu reteta.

Senatul a fost camera decizionala de data aceasta, dupa ce Camera Deputatilor, in calitatea de prima camera sesizata a adoptat-o tacit.

Propunerea legislativa prin care publicitatea explicita pentru medicamente  a primit cu 100 de voturi pentru si sapte impotriva, luni, in plenul Senatului.

Aceasta propunere de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 17 din Legea 148/2000 privind publicitatea, precum si modificarea Legii audiovizualului in sensul interzicerii publicitatii explicite pentru produsele medicamentoase in cadrul programelor de radio si televiziune, a publicitatii pentru farmacii care induce ideea ca farmacia respectiva reprezinta model sau etalon pentru celelalte farmacii, precum si publicitatea la farmacii care reprezinta publicitate mascata la medicamente.

“Se interzice publicitatea explicita pentru produsele medicamentoase difuzata in cadrul programelor de televiziune si radiodifuziune. Publicitatea este permisa numai pentru produsele medicamentoase care se elibereaza fara prescriptie medicala pentru care materialele publicitare vor fi aprobate de Agentia Nationala a Medicamentului. (…) Este interzisa publicitatea pentru farmacii, difuzata in cadrul programelor de radio-tv, care induce ideea ca farmacia respectiva reprezinta un model sau etalon pentru celelalte farmacii, precum si publicitatea la farmacii care reprezinta publicitate mascata la medicamente”, se arata in propunerea legislativa initiata de senatorul UDMR Vegh Alexandru, conform Agerpres.

Legea va intra in vigoare dupa ce va fi promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice