Senator PSD: medicii de familie trebuie platiti pe numar de persoane sanatoase

29/04/2013

Senator PSD: medicii de familie trebuie platiti pe numar de persoane sanatoase

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/senator-psd-medicii-de-familie-trebuie-platiti-pe-numar-de-persoane-sanatoase/

poza decizie sanatateIn cadrul audierii publice organizate de Societatea Nationala a Medicilor de Familie, desfasurata pe 26 aprilie a.c. la Targu Mures, pe tema “Preventia in sanatate – cine castiga si cine pierde in sistemul de sanatate”, deputatul PSD Florin Buicu a declarat ca scopul final este acela de a incuraja plata medicului de familie in functie de numarul de persoane sanatoase pe care le monitorizeaza, si nu in functie de bolnavi, asa cum se intampla in prezent.

“La nivelul medicinii preventive avem nevoie de stabilirea unui set de indicatori, pe fiecare categorie de preventie primara, secundara si tertiara. Daca la nivelul medicinii primare discutam de plata medicilor de familie per capita si per serviciu, adica pe consultatia pe care o face pacientului sau bolnavului, inseamna ca de fapt incurajam ca medicul de familie sa aiba foarte multi bolnavi. Intentia este tocmai de incurajare a platii medicului de familie pe oamenii sanatosi pe care ii are. Si prin aceasta modificare de concept probabil ca va trebui sa platim medicul de familie pe niste indicatori noi, astfel incat sa incurajam ca medicul de familie sa aiba in lista cat mai multi oameni sanatosi, si nu cat mai multi bolnavi”, a precizat deputatul.

Florin Buicu a mai adaugat ca in scopul incurajarii preventiei in randul medicilor de familie s-au putea stabili la nivelul Guvernului un memorandum, prin care toate deciziile economice luate sa fie relationate cu acest aspect sis a fie luat in considerare si impactul acestor masuri asupra populatiei. “Preventia poate duce la insanatosirea populatiei Romaniei. Daca ne limitam doar la componenta de medicina preventiva, intr-adevar putem discuta la nivelul preventiei primare, secundare sau tertiare”, a subliniat Buicu.

Politicianul a mai afirmat ca raportul audierii publice desfasurate vineri va cuprinde opinia specialistilor din toate domeniile si ca, de asemenea, contine cele mai bune solutii referitoare la capitolul preventie. Acest raport ar putea determina luarea unor decizii la nivel politic.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: