Semnal de alarma privind amploarea vanzarii de medicamente in mediul online

21/02/2018

Semnal de alarma privind amploarea vanzarii de medicamente in mediul online

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/semnal-de-alarma-privind-amploarea-vanzarii-de-medicamente-in-mediul-online/


Presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), Radu Ganescu, a semnalat faptul ca se vand medicamente cu sau fara prescriptie medicala in mediul online, pacientii fiind astfel expusi la folosirea de produse contrafacute.

“Avem o criza care se acutizeaza din ce in ce mai mult din cauza unor probleme pe care le intampinam cu achizitionarea de medicamente pe programe nationale, pe diverse retele, farmacii, cele care sunt legale. Nu numai ca nu m-as referi la OTC-uri (fara reteta – n.r.), m-as referi la acele medicamente care se dau pe reteta, care au ajuns sa se vanda pe site-uri, pe social media si la care pacientii sunt expusi sa achizitioneze medicamente contrafacute”, a precizat Radu Ganescu, potrivit Agerpres.

El este de parere ca ar trebui modificata legislatia astfel incat sa existe un control asupra comertului de medicamente online.

“Chiar vreau sa trag un semnal de alarma ca daca nu modificam, nu imbunatatim legislatia pentru a avea un control clar a ceea ce se intampla online, o sa ajungem ca pacientii nostri – si nu este prima oara – sa inghita tot felul de produse absolut nebenefice sanatatii lor din diverse locuri sau site-uri care nu au absolut nicio autorizatie, nu au absolut nicio verificare din partea autoritatilor publice. (…) Vedem foarte multe anunturi de medicamente care sunt pe programe nationale, pe site-uri cunoscute de mici vanzari. Chiar anul trecut a fost facut un raport care arata cum creste numarul de anunturi exact la acele produse care sunt deficitare in tara. Faptul ca avem produse deficitare in sistemul de sanatate public nu face decat sa trimita pacientul intr-un sistem care este absolut necontrolat si la care isi expune viata”, a mai sustinut reprezentantul COPAC conform sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: