Seful CNAS anunta sanctiuni drastice

05/05/2015
Seful CNAS anunta sanctiuni drastice

Seful CNAS anunta sanctiuni drastice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/seful-cnas-anunta-sanctiuni-drastice/

CNASSe anunta sanctiuni care pot insemna chiar si intreruperea contractului in cazul furnizorilor ce nu acorda servicii medicale asiguratilor care nu au intrat inca in posesia cardului de sanatate.

 

“Ne gandim si la sanctiuni pentru furnizorii de servicii medicale care refuza pacientii. Avem sanctiuni sub forma de avertismente, penalizari in diverse procente, dar vom veni si cu sanctiuni mult mai drastice, cum ar fi intreruperea contractului. Nu se poate ca noi sa oferim toate conditiile si sa trimiti pacientii spunandu-le ca nu iti acord serviciul pentru ca nu ai card. Am facut controale, nu le fac publice, dar o sa vina si acel moment, nu vreau sa agit spiritele mai mult decat sunt. Urmeaza sa se dea sanctiuni”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Radu Tibichi, director in cadrul CNAS, a afirmat ca sanctiunile sunt graduale, incepand cu avertisment, apoi cu aplicarea unei penalitatii de 5% din valoarea contractului cu Casa, care ulterior creste la 10%-15%, noteaza si Agerpres.

Cea mai drastica sanctiune care poate fi aplicata este rezilierea de catre CNAS a contractului.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: