Sefii CAS Constanta si Dambovita au fost revocati din functie

07/02/2019

Sefii CAS Constanta si Dambovita au fost revocati din functie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sefii-cas-constanta-si-dambovita-au-fost-revocati-din-functie/

Mandatele presedintilor – directori denerali (PDG) ai Caselor de Asigurari de Sanatate (CAS) Constanta si Dambovita au fost revocate prin Ordine ale presedintelui CNAS, Adriana Cotel.

Conform unui comunicat de presa, in data de 5 februarie 2019, presedintele CNAS, insotit de Corpul de Control al institutiei si de directorul de Resurse Umane, a efectuat o verificare inopinata la sediul CAS Dambovita, in urma careia a dispus revocarea din functia exercitata cu delegatie a Niculinei Sandu.

“In cursul verificarii s-a constatat ca solicitantii nu aveau acces in sediul CAS Dambovita la orele 15.30, desi toate casele judetene au obligatia, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul sa fie zilnic intre orele 8.30 – 16.30, iar o zi pe saptamana intre orele 8.30 – 18.30.

Totodata, analiza modului de indeplinire a obligatiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave in activitatea de contractare si decontare a serviciilor medicale, eficienta scazuta a actiunilor structurii de control din cadrul CAS precum si alte deficiente care afecteaza, in ultima instanta, persoanele asigurate.”, se arata in comunicatul CNAS

Pentru realizarea unui management eficace si de calitate la nivel local, numirea temporara a unei persoane care sa exercite cu delegare functia de PDG va fi decisa pe baza planurilor de management ce vor fi depuse la presedintele CNAS de angajatii CAS Dambovita care opteaza in acest sens si indeplinesc conditiile legale de numire, mai arata sursa citata.

Totodata, in urma unui raport de evaluare a activitatii CAS Constanta, prin care s-a constatat efectuarea de plati catre angajatori de sume aferente concediilor medicale fara respectarea legislatiei in vigoare, precum si alte deficiente in calcularea concediilor medicale, in detrimentul asiguratilor, a fost decisa revocarea din functia exercitata cu delegatie a lui Mirel George Cristescu.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

Mandatul de PDG a fost incredintat cu delegare directorului executiv Luminita Nagy, ca urmare a analizei obiective a rezultatelor evaluarilor performantelor profesionale pe ultimii ani ale salariatilor din cadrul CAS Constanta, mai transmite CNAS.

“Pentru CNAS respectul fata de asigurat si accesul asiguratului la tratamente sunt prioritati. Imi doresc sa nu existe persoane asigurate care sa fie private, sub o forma sau alta, de servicii medicale de calitate”, a declarat Adriana Cotel, presedintele CNAS.

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. maria bunea says:

    Îmi pare rau pentru doamna Niculina Sandu. Era o persoana cu care se putea discuta. Sunt medic de familie in Dambovita, si am fost surprinsa cand, în conditiile de azi, cu deficit de medici, un functionar destul de mic, îmi spune ca daca nu-mi convine , nu sunt obigata cu casa de asigurari. Nu mi s-a raspuns la întrebare ci mi s- a bagat pumnul în gura. Am fost amenintata ca ni se vor rezilia contractele si vor fi adusi medici dim Moldova!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: