Sediul temporar al Agentiei Europene a Medicamentului din Amsterdam nu este optim

30/01/2018

Sediul temporar al Agentiei Europene a Medicamentului din Amsterdam nu este optim

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sediul-temporar-al-agentiei-europene-a-medicamentului-din-amsterdam-nu-este-optim/


Seful Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) spune ca sediul temporar din Amsterdam, folosit in timp ce este construita facilitatea permanenta, ”nu este optim”, dar este cel mai bun posibil in conditiile date, transmite Reuters.

Guido Rasi a explicat ca EMA nu are alta optiune decat sa accepte sediul temporar din Amsterdam, al carui spatiu este la jumatate fata de cel din Londra, deoarece se grabeste sa se mute inaintea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, in martie 2019, relateaza Agerpres.

”Relocarea fizica a Agentiei Europene a Medicamentului spre noua tara gazda este cea mai mare provocare cu care s-a confruntat vreodata EMA de la infiintarea sa”, a afirmat Rasi, potrivit surselor mentionate.

Reamintim ca pana la data de 30 septembrie, Comisia Europeana (CE) a evaluat diferitele oferte pentru EMA, iar in 20 noiembrie orasul olandez Amsterdam a fost desemnat pentru a gazdui sediul Agentiei Europene a Medicamentului.

Printre orasele care au concurat pentru sediul EMA s-au aflat Varsovia, Bucuresti sau Sofia, dar principalele candidate au fost Milano, Amsterdam, Copenhaga si Bratislava.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ordonanta de Urgenta pentru prelungirea si reglementarea unor masuri in sistemul asigurarilor sociale de sanatate

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania