Sedinta pentru elaborarea planului de masuri necesare reformarii asistentei medicale primare

09/08/2022
Sedinta pentru elaborarea planului de masuri necesare reformarii asistentei medicale primare

Sedinta pentru elaborarea planului de masuri necesare reformarii asistentei medicale primare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sedinta-pentru-elaborarea-planului-de-masuri-necesare-reformarii-asistentei-medicale-primare/

Dezvoltarea serviciilor de asistenta medicala primara, atât preventive cât si curative, cresterea accesului populatiei la acest tip de servicii, reducerea birocratiei si o politica pe termen mediu privind dezvoltarea resurselor umane in asistenta medicala primara reprezinta conditia esentiala pentru asigurarea accesului universal la servicii de sanatate, potrivit Ministerului Sanatatii.

Luni, a avut loc prima sedinta a grupului tehnic de lucru pentru elaborarea planului de masuri necesare reformarii asistentei medicale primare.

“Prima sedinta a fost condusa de Ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila iar grupul tehnic este coordonat de doamna secretar de stat conf. dr. Adriana Pistol si include alaturi de reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, reprezentanti ai Societatii Nationale de Medicina de Familie, ai comisiei consultative de medicina de familie a Ministerului Sanatatii, reprezentanti ai organizatiilor pacientilor cu boli cronice sau cu activitate relevanta in activitatile de preventie.”, precizeaza ministerul.

Potrivit sursei citate, grupul de lucru se va intruni saptamânal pentru a analiza documentele realizate pentru fiecare din obiectivele mentionate si va apela in functie de necesitati si la alte organizatii sau persoane cu expertiza in domeniu.

Etichete: reforma asistenta medicala primara, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: