Sedinta Biroului Comitetului de Bioetica al Consiliului Europei, la UMF Iasi

25/09/2018

Sedinta Biroului Comitetului de Bioetica al Consiliului Europei, la UMF Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sedinta-biroului-comitetului-de-bioetica-al-consiliului-europei-la-umf-iasi/


Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) ”Grigore T. Popa” din Iasi, gazduieste sedinta Biroului Comitetului de Bioetica al Consiliului Europei.

“Suntem onorati ca Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” este gazda pentru o intâlnire de asemenea calibru – sedinta Biroului Comitetului de Bioetica al Consiliului Europei. Doamna Laurence Lwoff, sefa unitatii de Bioetica a Consiliului Europei, a mai fost oaspetele universitatii noastre anul trecut, când s-au implinit 20 de ani de când statele membre ale Consiliului Europei au semnat Conventia europeana privind drepturile omului in biomedicina, cunoscuta sub numele de Conventia de la Oviedo”, se arata intr-un comunicat de presa remis de UMF Iasi.

Comitetul de Bioetica al Consiliului Europei este subordonat Comitetului Director pentru Drepturile Omului (CDDH) al Consiliului Europei si este format din reprezentanti ai guvernelor celor 47 de state membre ale Consiliului Europei, fiind experti in diferite domenii, inclusiv drepturile omului, biologie si medicina, asigurând o componenta multidisciplinara ce este esentiala pentru dezbaterile bioetice care au loc in cadrul acestui comitet, mai precizeaza sursa citata.

Principalele sarcini ale Comitetului de Bioetica sunt: realizarea reexaminarilor regulate prevazute in Conventia de la Oviedo si in protocoalele sale aditionale, dezvoltarea principiilor stipulate in Conventia privind Drepturile Omului si Biomedicina, luând in consideratie si cazurile relevante ale Curtii Europene pentru Drepturile Omului, implementarea acestor principii, precum si evaluarea provocarilor etice si legale ale progreselor in domeniul biomedical. In realizarea obligatiilor sale, Comitetul de Bioetica al Consiliului Europei coopereaza cu Uniunea Europeana si alte comitete interguvernamentale pentru a asigura consistenta documentelor normative elaborate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: